Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Parkmobile overgekocht door BMW Group

BMW Group heeft sinds januari 2018 Parkmobile LLC overgenomen. Parkmobile is wereldwijd de grootste aanbieder van mobiele parkeerdiensten en met een bereik van meer dan 22 miljoen klanten in Europa & Noord-Amerika bieden zij digitale parkeeroplossingen in meer dan 1.000 steden. 

Parkmobile LLC is gevestigd in de Amerikaanse stad Atlanta, in Georgia. Het bedrijf, inclusief haar meer dan 100 werknemers, is overgenomen en biedt haar diensten aan in meer dan 300 Amerikaanse steden. "We zijn trots op wat Parkmobile al heeft bereikt en kijken er naar uit om met onze nieuwe collega's samen te werken om het bedrijf nog verder te ontwikkelen", zei Bernhard Blättel, hoofd van Mobility Services bij de BMW Group. De CEO van Parkmobile, LLC Jon Ziglar kon zich geen betere partner voorstellen vertelde hij.


BMW Group investeert in de toekomst

BMW Group richt zich voornamelijk op de toekomst en investeert in veel nieuwe technologieën. Denk hierbij aan onder andere uitbreiding van de mobiliteitsdiensten. Met de overname van Parkmobile kunnen zij beter inspelen op de parkeerproblemen die ontstaan in vrijwel iedere stad. Zo'n 30% procent van al het stadsverkeer wordt veroorzaakt door mensen die een parkeerplaats zoeken. "Een uitdaging voor BMW Group om de drukte per stad over de hele wereld te minimaliseren door middel van een digitale parkeeroplossing", aldus Peter Schwarzenbauer, lid van de raad van bestuur van BMW AG, Customer Engagement en Digital Business Innovation.’ De service kan worden gebruikt door bestuurders van alle automerken en maakt parkeren zonder contant geld via een app of rechtstreeks vanuit de auto mogelijk.

De service helpt gebruikers bij het vinden, reserveren en betalen van bijvoorbeeld off-street parkeren in garages. De digitale parkeeroplossingen helpen de bestuurder en ook wordt de mobiliteit in steden verbeterd. Bij BimmerPortal zijn we al aan het brainstormen waar BMW deze nieuwe aankoop voor zal gaan gebruiken. Wij zien het ook al voor ons dat je straks via je iDrive de betaling van het parkeren kunt regelen, nog voordat je auto stilstaat. Ideaal! Wat de plannen daadwerkelijk zijn met deze aankoop zijn nog niet bekend, maar net als wij kunnen jullie vast ook wel een paar handige functionaliteiten verzinnen.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte