Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW M2 Competition

November vorig jaar kwamen wij met het nieuws dat de geliefde en uitermate speelse M2 een power-upgrade en een naamsverandering krijgt. Nu kunnen wij bevestigen dat BMW de M2 Competition officieel bekend gaat maken!

Zoals al eerder vermeld zal de kleinste (maar stiekem leukste) telg van de M-familie nu ook eindelijk een echt M-hart krijgen. Waar de voorganger, de 1M, maar ook de huidige M2 nog een opgefokt blok uit de 135i hebben, komt er in de M2 Competition een S55 te liggen. Dit is dus hetzelfde blok als in de M3 en de M4, maar zal in de M2 405 pk leveren. Iets minder dan haar grote zussen, maar nog steeds niet om te bestempelen als weinig gelukkig. Dit is een gezonde boost van meer dan 60 pk extra ten opzichte van de huidige versie. En het allerbeste nieuws, de M2 CS is standaard geleverd met een handbak!

M2 Comp 1

We hadden verwacht dat de officiële bekendmaking van de M2 CS in maart op de Geneva Auto Show zou wezen, maar helaas is dit uitgesteld voor later dit jaar in China. Peking zal niet alleen bekend worden voor haar gerecht met een eend, maar straks ook voor de introductie van de meest speelse BMW M van de laatste tijd! Gelukkig maar één maandje later, de show in China is in april. Uiteraard zullen we je hier weer volledig van op de hoogte houden. De eerste gelukkig eigenaren zullen de M2 CS in juni dit jaar in ontvangst mogen nemen.

Niet alleen het motorblok en de naam is gewijzigd. Aan de voorkant vinden we een iets bredere grill en een iets andere inlaat in de bumper. Verder krijgt de M2 CS iets meer spanwijdte dankzij de bodykit met andere fenders.Het is dus in feite een flinke facelift met een behoorlijke vermogenstoename. Precies zoals wij het graag horen!

M2 Comp 2

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte