Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW M4 30 jahre edition

Dertig jaar geleden bracht BMW M GmbH voor de eerste keer een high-performance cabrio op de markt. Precies op tijd voor het begin van de zomer van 1988 bood de BMW M3 Cabrio motorsportfans de mogelijkheid om ook in de open lucht te genieten van een sportwagen voor dagelijks gebruik - een cabrio met circuit-beproefde motor- en ondersteltechnologie. Om het jubileum te vieren presenteert BMW M GmbH een cadeautje aan ons: BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre.

Dertig jaar geleden bracht BMW M GmbH de eerste cabrio-versie van de inmiddels legendarische BMW M3 op de markt. Ter ere van dit jubileum verschijnt deze zomer een zeer exclusieve en gelimiteerde versie van de BMW M4 Cabrio onder de naam BMW M4 voor deze special edition is de kleur Mandarin II uni, die refereert aan de kleur Dark Yellow die leverbaar was voor de tweede generatie BMW M3 Cabrio. De toen ook al omstreden maar tegenwoordig toch wel geliefde kleur fel geel. De BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre is ook leverbaar in de legendarische kleur Macao Blue metallic.

De BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre is voorzien van het Competition Package, een optie voor de BMW M4. Dat betekent extra vermogen van 14kW (19 pk), wat het totaal op 331 kW (450 pk) brengt. Het Competition Package omvat ook het Adaptive M-onderstel, dat is afgestemd op de hogere prestaties. De veren, de dempers en de stabilisatoren zijn geoptimaliseerd en de karakteristieken van de drie rijmodi COMFORT, SPORT en SPORT+ zijn aangepast, net als het standaard Active M-achterdifferentieel en de Dynamic Stability Control (DSC). Bovendien omvat het Competition Package gesmede lichtmetalen 20-inch wielen in 666 M sterspaakdesign en verschillende bandenmaten (voor: 265/30 R20, achter: 285/30 R20). En dat zijn toch wel maten, waarmee je lekker op de weg blijft plakken!
Upgrade voor het interieur.

Het Competition Package omvat daarnaast BMW Individual High Gloss Shadow Line, met features als een zwart verchroomd uitlaatuiteinde voor het M-sportuitlaatsysteem, dat door zijn karakteristieke en potente geluid in belangrijke mate bijdraagt aan de sensationele rijervaring. De zwarte accenten passen daarbij ook erg fijn bij het felle geel! Het Competition Package biedt ook een upgrade voor het interieur van de Edition 30 Jahre, met specifieke sportstoelen in een slank design die uitstekende ondersteuning en comfort bieden – ook over lange afstanden.Op de van koolstofvezel gemaakte sierstrip op het dashboard is het ‘Edition 30 Jahre’ logo terug te zien, aangevuld met het versienummer, wat duidt op de exclusiviteit van de BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre. Andere speciale features in de jubileumversie zijn de exclusieve, volledig Merino-lederen bekleding in de kleuren Black en Fjord Blue of optioneel in Black en Silverstone (voor de uitvoering in Macao Blue metallic), met bijpassend gekleurde biezen die het sportieve, geraffineerde karakter van dit model onderstrepen. De uitvoering in Mandarin II uni wordt geleverd met Merino-lederen bekleding in de kleur Black.

300 stuks wereldwijd.
Van de BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre zullen slechts 300 stuks wereldwijd worden geproduceerd waardoor deze zeer beperkt leverbaar is. Nederland krijgt er, naar het zich nu laat aanzien, vijf exemplaren. De meerprijs ten opzichte van de BMW M4 Cabrio met Competition Package wordt later bekend, evenals de exacte marktintroductie, die is gepland voor de zomer van 2018. Maar wij adviseren er snel bij te zijn, want we verwachten dat zo’n mooie volle editie van de toch al mooie M4, als zoete broodjes over de toonbank zal gaan!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte