Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De nieuwe prijzen van de BMW i8 Roadster en BMW i8 Coupé zijn bekend. De BMW i8 Roadster is zelfs leverbaar als bijzondere exclusieve First Edition. Van dit model worden er wereldwijd maar een paar geleverd, Nederland zal er vijf in ontvangst mogen nemen.  De BMW i8 Roadster is luxe uitgerust met de nieuwste technologie zoals bijvoorbeeld met BMW Laserlicht, interieurlijsten, carbon en een Harman Kardon HiFi Systeem. Ook is de auto makkelijk te herkennen door de exclusief mat zwarte wielen, accenten en een First Edition badge. De meerprijs van deze luxe bedraagt maar liefst €16.995.

Model Adviesprijs kW (pk)/Nm CO2
BMW i8 Coupé €146,995 275 (374 )/570 42
BMW i8 Roadster €163,995 275 (374 )/570 46De highlights van de nieuwe BMW i8 Roadster en BMW i8 Coupé

De sportauto van de toekomst is nu beschikbaar in twee varianten en zijn beide klaar voor productie. Beide modellen zijn verder ontwikkeld op het gebied van BMW eDrive technologie voor een groter rijbereik en meer puur elektrische rijtijd. De marktintroductie van de BMW i8 Roadster en BMW i8 Coupé start per mei 2018.

  • De unieke LifeDrive voertuigarchitectuur en de BMW i vormtaal zijn overgenomen voor dit fascinerende roadster-concept. Verstevigingselementen in de carrosserie en in de vleugeldeuren zijn kenmerken van de lichtgewichtconstructie van BMW i modellen. Het voorruitframe is eveneens gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). De BMW i8 Roadster is daardoor slechts ongeveer 60 kilogram zwaarder dan de BMW i8 Coupé.
  • De kwalitatief hoogwaardige softtop bestrijkt een groot deel van de passagiersruimte en is voorzien van een uniek mechanisme. De volledige elektrisch bedienbare kap opent en sluit zeer stil in 15 seconden met een simpele druk op een schakelaar. Dat kan bij snelheden tot 50 km/u. De softtop vouwt zich op in een ruimtebesparende verticale positie, waardoor achter de stoelen nog zo’n 100 liter extra opbergruimte is ontstaan.
  • Het plug-inhybride aandrijfsysteem is voorzien van grondig geoptimaliseerde BMW eDrive technologie. De capaciteit van de afzonderlijke cellen van de lithium-ion-batterij is gestegen van 20 naar 34 Ah en de totale opslagcapaciteit van 7,1 naar 11,6 kWh. Het vermogen van de elektromotor is met 9 kW (12 pk) toegenomen naar een maximum van 105 kW (143 pk). Dat heeft geresulteerd in een dynamischer rijgedrag en beduidend meer mogelijkheden om emissievrij te rijden. Met alleen de elektromotor is nu een snelheid mogelijk van 105 km/uur (voorheen 70 km/uur). Door een druk op de eDrive knop stijgt de puur elektrische topsnelheid naar 120 km/uur. De elektrische range is 53 kilometer* voor de BMW i8 Roadster en 55 kilometer* voor de BMW i8 Coupé.
  • De driecilinder benzinemotor levert onveranderd een maximumvermogen van 170 kW (231 pk). De motorakoestiek en de emissies zijn geoptimaliseerd dankzij een geïntegreerd partikelfilter. Gecombineerd brandstofverbruik: 2,1 l/100 km* (BMW i8 Roadster) en 1,9 l/100 km* (BMW i8 Coupé. CO2-emissie van benzine: 46 g/km* (BMW i8 Roadster) en 42 g/km* (BMW i8 Coupé).
  • De nieuwe BMW i8 Roadster heeft een modelspecifieke afstemming van vering, demping en Dynamic Stability Control. Beide modelvarianten hebben standaard Dynamic Damper Control.
  • De BMW i8 Roadster is standaard voorzien van exclusieve lichtmetalen 20-inchwielen in dubbelspaaksdesign. Elk wiel weegt circa een kilogram minder dan de lichtste wielen die tot dusver leverbaar waren.
  • De standaarduitrusting voor beide modellen omvat onder meer het navigatiesysteem Professional, BMW Display Key, Driving Assistant inclusief Surround View en een mode 2-laadkabel. Menustructuur in tegeldesign in de Control Display met live mode. Opties zijn onder meer BMW Head-Up Display met mode specifieke content, niet-verblindend BMW Laserlight met BMW Selective Beam en akoestische voetgangerswaarschuwing.

 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte