Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW M6 Falken Bandentest

Het voorjaar staat voor de deur en je banden waren vorig seizoen al ver versleten. Een mooi moment om je te oriënteren op de bandenmarkt op een nieuw setje banden, maar waar begin je? Banden kiezen is altijd lastig, er is keuze zat in elke prijsklasse en als je het 10 personen vraagt krijg je soms 10 verschillende antwoorden. Daarom nemen wij bij Bimmerportal af en toe een band onder de loop om de keuze voor jouw BMW iets minder lastig te maken.

In dit artikel is daarom meer te lezen over de zomerbanden van Falken, die toch wel erg lekker uit de laatste resultaten kwamen! In de zomerbandentest van het Duitse magazine 'Auto Zeitung' heeft de Falken Azenis FK510 zich opnieuw tussen de bekendere premiummerken gepositioneerd.


De Falken Azenis F510 band getest

De Azenis FK510 werd getest in de bandenmaat 225/45 R17. De Falken-band presteert uitstekend op een natte ondergrond. Bij een noodstop van 100 km per uur op nat wegdek stond de Azenis FK510 binnen 50 meter stil, slechts 0,6 meter achter de testwinnaar.

“Als het regent, rijden Michelin, Continental en Falken weg bij de concurrentie.”, zeggen de redacteuren van Auto Zeitung.

Ook op droog wegdek eindigt de Falken-band met uitstekende scores. De Azenis FK510 scoort in het bijzonder hoog op rijveiligheid. Deze is al positief op natte ondergrond, maar hij overtuigt de experts zeker ook op het droge. “De Azenis FK510 stuurt heel spontaan en is zelfs bij abrupte rijstrookwisselingen zeer stabiel”, aldus Auto Zeitung. Het eindoordeel van de autokrant over de Falken Azenis FK510 luidt dan ook “Sterk aanbevolen”.

Niet slecht! Zeker niet als je de prijzen van een Falken band vergelijkt met andere merken zoals bijvoorbeeld een Michelin. falkentesttire

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte