Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Uh-oh. Het hoofdkantoor van BMW is vandaag overstroomd met ruim honderd aanklagers en medewerkers van de Duitse justitie vanwege de verdenking van de toepassing van illegale software in BMW modellen. In Oostenrijk, waar ruim 4.500 medewerkers werkzaam zijn en 6.000 motoren per dag geassembleerd worden, zijn ook vestigingen omgekeerd. 

BMW 1

Terugroepactie bij bijna 12.000 BMW's

BMW kwam eind februari al eens in het nieuws in verband met de terugroepactie van 11.700 BMW's. Na intern onderzoek is gebleken dat een software update per ongeluk gebruikt zou zijn voor verkeerde, ongeschikte BMW modellen. BMW heeft, volgens haar statement, direct de overheid ingelicht. Volgens BMW gaat het om de 750xd en M550xd modellen gemaakt tussen 2012 en 2017.

BMW 2

Een nieuwe Dieselgate bij BMW?

In een rapportage van de wekelijkse 'Der Spiegel' werd gesuggereerd dat BMW software had geïnstalleerd die mogelijk emissietesten zou manipuleren. BMW liet in een reactie weten dit te ontkennen. Desondanks de ontkenning, schoot de aandelenkoers van 96 euro in januari 2018 naar 80 euro in maart 2018.

BMW herkent zich niet in de beschuldigingen en blijft vasthouden aan een gemaakte interne fout. Helemaal uniek zijn invallen bij grote autofabrikanten niet. Zo werd dinsdag Volkswagen nog binnen gevallen in verband met marktmanipulatie rondom de dieselgate. Blijft BMW ongeschonden? Lees het binnenkort op Bimmerportal! 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte