Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

ECU master display management

Als je een beetje in de performance hoek zit wat betreft het aanpassen van je BMW heb je de naam vast al weleens voorbij horen komen. Ecumaster, een van de partijen die zich verdiept en specialiseert in alles wat je nodig hebt voor je motormanagement. Of het nu gaat om een custom management van je motor met een op maat geschreven tune. Of een aangepaste display om al de gegegevens van je Circuitwagen te kunnen lezen. Ecumaster heeft voor alles wel een oplossing.

 

De Engine Management Unit (EMU) Van ECU Master

Laten we het bijvoorbeeld eens hebben over de EMU Classic. De EMU Classic is een zeer geavanceerd motor management systeem dat geschikt is voor 1-12 cilinder ontstekingsmotoren inclusief verstelbare nokkenassen. De EMU Classic is toepasbaar voor autosport, straat gebruik, motorfietsen, boten en stationair motoren. D.m.v. diverse sensoren kan de motor beveiligd worden tegen schade. Voor eenvoudige installatie zijn diverse plug and play modules beschikbaar. Kortom een ideaal systeem voor als je wat meer wil gaan doen met de motor van je BMW. 

De Advanced Display Unit (ADU) van ECU Master

Vervolgens, als je dan je build zover opgebouwd hebt, en hij is voorzien van een op maat geschreven motor management systeem. Dan wil je natuurlijk ook alles netjes kunnen aflezen. Ook daar hebben ze toffe mogelijkheden voor bij Ecumaster. Zo is het mogelijk via bluetooth met je telefoon of tablet alle data te bekijken maar wil je een stapje verder bieden ze een hele toffe display aan in 5 inch en 7 inch, persoonlijk zou ik 7 wat aan de grote kant vinden, maar zoveel mensen zoveel wensen! Het is in elk geval fijn dat er keuzes zijn.

Een advanced display is toch wel onmisbaar, als je een beetje serieuze circuit build hebt staan. Het onder controle houden van je auto gaat tenslotte allang niet meer om enkel je stuurkunsten. Zien en weten wat je auto onder de kap doet is zeker zo belangrijk!
De Ecumaster Advance Display Unit doet het ook goed in de vergelijking met de units van andere fabrikanten. We kunnen je hier het een en ander over vertellen, maar als je het lijstje vergelijkbare specificaties hieronder ziet kun je het zelf inschatten.We kunnen nog wel even doorgaan met het bespreken van de producten van deze fabrikant, maar wellicht is het beter om zelf eens te informeren mocht zo’n systeem interessant voor je zijn. Het is namelijk best eenvoudig, gezien de producten en de informatie gemakkelijk voor handen zijn in Nederland bij het bekende JT Performance, die toch zeker al een goede naam hebben gemaakt als het gaat om performance builds!

Heb jij interesse gekregen na het lezen van deze informatie, maar wil je toch nog wat meer weten?


Kijk dan even op de website van Ecumaster!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte