Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW 1 Serie 2019 spy shot

Waar BMW vroeger altijd bekend stond om de modellen met de achterwielaandrijving, lijkt daar in de toekomst toch verandering in te komen en zal de nieuwe 1 Serie er ook aan gaan geloven… De geruchtenmolen draait al langer op volle toeren, maar nu lijkt er toch langzaam duidelijkheid te komen nu de onthulling van de nieuwe generatie steeds dichterbij komt. De mist klaart langzaam op!

BMW 1 Serie met voorwielaandrijving

Het is nog niet helemaal zeker, maar het 2019 model van de BMW 1 Serie zal waarschijnlijk worden uitgerust met voorwielaandrijving. Het onderstel zal dan gelijk zijn aan de MINI Countryman, en het onderstel zal uiteindelijk gedeeld gaan worden met de Mini Clubman, Countryman en de BMW X1 en 2 Serie. En dat is wellicht niet het enige dat deze types met elkaar gaan delen.

Geen zescilinder in nieuwe BMW 1 Serie

En voor de zescilinder fans is er nog meer slecht nieuws. Het lijkt erop dat de zescilinder motoren niet overdwars in de auto zullen passen. Aangezien het onderstel al gebaseerd is op de MINI Countryman, is de kans aanwezig dat de drie- en viercilinder motoren van deze MINI ook in de nieuwe 1 Serie gebruikt worden. Wellicht dat de (plug-in) hybride variant zelfs in de 1 Serie terug te vinden zal zijn. Het zou zou kunnen zijn dat de topmodellen van de 1 Serie dus 4 cilinder motoren zouden worden, Bi-turbo dan wel. Maar dat is voor de echte BMW 6 cilinder fanaten toch nog altijd een domper!

Waar BMW dan wel weer op heeft gelet, tijdens de ontwikkeling van dit nieuwe model, is dat er aanzienlijk meer ruimte zal zijn voor de passagiers op de achterbank. Daarnaast zal ook de bagageruimte erop vooruitgaan. Al met al moet de nieuwe 1 serie meer een auto worden voor het grote publiek, waarin ruimte en gemakt voorop staat. En blijkbaar betekend dat, dat BMW een aantal van zijn principes zal moeten laten lopen!

Eerste beelden BMW 1 Serie

Ondanks dat het nog om een concept versie van dit nieuwe BMW model gaat, zijn de eerste beelden alweer opgedoken. Uiteraard nog wel met de nodige bestickering, maar de BMW liefhebber krijgt door de onderstaande foto’s toch al een indicatie van deze nieuwe 1 Serie.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte