Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Wij van Bimmerportal houden wel van een potje sturen. Soms dromen we ook wel eens weg. Hoe gaaf zou het zijn als je je eigen privé-circuit zou hebben? Voor de meeste van ons zal het helaas bij dromen blijven maar voor Nederlander Klaas Zwart is het werkelijkheid geworden: zijn Ascari Race Resort in Andalusië! 

Een met zorg gekozen plaats

Tussen de heuvels en naast een militair oefenterein is geluid geen probleem, dacht Klaas. En dat bleek ook zo te zijn. De zoektocht van Klaas Zwart heeft uiteindelijk meer dan een jaar geduurd maar het resultaat mag er zijn! Door de gunstige ligging in een vallei lagen er voldoende bronnen voor een watervoorziening en had men ook geen last van bestaande wegen, leidingen, rails of kabels. Zwart vult aan in een interview: ''toen ik dit zag wist ik meteen dat het hier moest komen.''

Mengelmoes van bochten

Dat Klaas inspiratie zocht is duidelijk te zien aan de gebouwde bochten. Denk aan beroemde bochten als Bathurst, Druids op Brand Hatch, de kleine versie van de wereldberoemde Eau Rouge van Spa-Francorchamps maar ook de Copse Corner van Silverstone maakt deel uit van het geheel. 

Ascari Race Resort 

Veiligheid op de eerste plaats

Uitloopstroken, vangrails, bandenstapels en goed getrainde marshals moeten er voor zorgen dat er geen nare incidenten gebeuren. Een saillant detail: vanuit veiligheidsoverwegingen wordt tegen de klok in gereden. Het hoogteverschil, de langzame chicane en de lastige opzet van Ascari zorgt er voor dat het totale circuit van 5,4 kilometer lang als moeilijk, uitdagend en afwisselend wordt ervaren

Ascari BMW 2  

Niet alleen racen  

Zoals je al had gelezen is de volledige naam: Ascari Race Resort. Naast racen huist het resort kantoorgebouwen en een luxe restaurant. Mocht het warm zijn kun je zelfs nog - terwijl je de actie op de baan kunt volgen - afkoelen in het zwembad. Neat!

Ascari BMW

 

Ascari Pool

Zelf racen

Wie op regelmatige basis zelf wil racen zal met een rijkelijk gevulde portefeuille moeten verschijnen aan de poort van Ascari. Het circuit is namelijk alleen geopend voor Club leden. Een experience boeken kan echter wel. Je mag dan onder professionele begeleiding onder andere in een BMW E46 compact over Ascari boenderen. De prijzen beginnen vanaf 1500 euro voor een halve dag. Toch maar een vakantie naar Andalusië boeken... 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte