Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De mannen en vrouwen van BMW M GmbH zijn begonnen met een miniserie om ons inzicht te geven wat designers en engineers doen tijdens de ontwikkeling van het volgende BMW M product. Een BMW M is namelijk een icoon, maar een icoon wordt dat niet vanzelf. In deze serie kunnen we zien wat, maar ook wie een BMW M een BMW M maakt.

Aflevering 1: Sketch

Het eerste gedeelte van de serie brengt ons naar de geheime BMW M Design afdeling. Seungmo Lim, de exterieur-designer van de BMW F90 M5 laat ons de features zien van de nieuwe M5.

Het design van de nieuwe M5 is een evolutie van de vorige generatie, de F10. Vergeleken met de standaard G30 sedan heeft de wagen grotere luchtinlaten, scherpere lijnen en M-spiegels. Uiteraard, geheel volgens BMW M, is ook een dak van koolstofvezel aanwezig.  Verder zien we een gevinde en aanwezige diffusor aan de achterkant en is de M-signature ook aanwezig, de 4 zwarte uitlaatpijpen.

 

Aflevering 2: Het gebruik van klei

Hoe gaaf is dit. In het digitale tijdperk waarbij computers en rekenmodellen ons voorzien van allerlei gemakken, gebruikt BMW M nog gewoon klei. Jawel, klei, grond. De tweede aflevering volgt de gedachten van de eerste, alleen nu zien we hoe een nieuwe model daadwerkelijk vorm krijgt.

Robert Cornacchia, één van de kunstenaren aan het werk bij BMW M, laat ons vol passie zien hoe hij 2D transformeert in 3D. Volgens hem is dit de enige manier om daadwerkelijk een beeld te krijgen van een nieuw M model, en na het zien van bovenstaande video kan ik het hier alleen maar mee eens zijn. Het is prachtig om te zien hoe hij bezig is, wat het resultaat is en wat hij ons vertelt over zijn visie van een BMW M.

 

Aflevering 3: Kleuren en materialen

Nadat we gezien hebben hoe het design tot stand komt, en hoe dit wordt verfijnd met behulp van klei, legt Marc-Don Meermann, kleur en trim desginer, ons uit hoe kleuren en materialen tot stand komen bij BMW M. Een M is namelijk niet zomaar een product en op een BMW M is een kleur niet zomaar een kleur. 

Hij laat ons zien hoe nieuwe kleuren onstaan, wat de ingrediënten zijn en wat de guidelines en visies zijn van hun designs. En, het belangrijkste, wat een kleur verteld over betreffende bestuurder.

 

 

F30 M3

Geniet van de video's. Wij zullen BMW M in de gaten houden en je voorzien van alle nieuwe video's in deze miniserie!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte