Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BimmerPortal is altijd in voor speciale content. Hierbij een exclusief interview met de Nederlandse drifster Daimy Verboom! Daimy rijdt in een hele gave E36 320i coupé, welke zij gebruikt voor haar sterke driftkunsten.

Over het algemeen kun je wel stellen dat er voornamelijk mannen actief zijn in het BMW wereldje en uiteraard ook in het driftwereldje. Des te specialer is het om een dame tegen te komen en wij hebben uiteraard de kans met beide handen gegrepen om eens persoonlijk met Daimy te babbelen. Lees hieronder het interview met Daimy!

4 Detailshot 4

Het interview


1.) Hoi Daimy! Wie ben jij en waar kom je vandaan?

"Ik ben Daimy Verboom, 19 jaar oud en ik kom uit het gezellige Noord-Hollandse boerendorp Wognum!"


2.) Wij kennen jou inmiddels van de driftsport. Hoe ben je in dit wereldje terecht gekomen?

"Hoe ik in dit wereldje terecht ben gekomen? Dat komt denk ik toch door mijn oude stage bij CC-Racing! Zij racen met E30 en E36 Compact 3 Series en gaven als bedrijfsuitje bijvoorbeeld ook driftcursussen. Toen ik klaar was met mijn stage bij CC-Racing kon ik het toch niet helemaal uit mijn hoofd krijgen... Ik vond een vaste baan bij een ander bedrijf en daar stond een zwarte E36 coupé buiten. Ik vroeg aan mijn collega Donny "Van wie is die 320 coupé?". Hij antwoordde mij dat die van hem was. Na heel wat tijd en gezelligheid werden Donny en ik een setje en stapten we samen het driftwereldje in!"

2 Detailshot 1


3.) Wat gaaf! Hoe lang ben je inmiddels actief aan het driften?

"Ik ben samen met mijn beste vriendin Camilla precies een jaar met onze eigen auto's actief aan het driften. We hebben natuurlijk wel eens eerder een paar sportieve glijdende bochtjes gepakt, maar sinds een jaar dus eigenlijk echt actief bezig."

6 Detailshot 6


4.) Hoe heb je leren driften? Heb je dit helemaal zelf gedaan of ben je bijvoorbeeld met een cursus begonnen?

"Ik heb leren driften van mijn vriend Donny. Kijken, goed opletten en nadoen! We zijn begonnen met driften op het TTT circuit in Emmen. Toen kwamen we in contact met Driftsport.nl, wat toch wat dichterbij was en hebben we daar de draad verder opgepakt. Ik heb dus puur en alleen leren driften door te kijken naar hoe anderen hun auto dwars gooiden en door naar hun tips & tricks te luisteren!"

8 Detailshot 8


5.) Is het driften voor jou puur voor je eigen plezier of wil je er je beroep van maken?

"Driften is voor mij puur genieten! Ik vind het fantastisch! Of ik mijn beroep ervan zou willen maken? Aan de ene kant.. Absoluut! Maar aan de andere kant vind ik het ook prima zoals het nu is!"


6.) Waarom ben je voor een BMW als drifter gegaan en niet voor bijvoorbeeld een MX-5?

"Ik ben voor BMW gegaan, eigenlijk puur voor de looks. No offense tegenover MX5 rijders, dat zijn en blijven ook leuke drifters, maar ik ben toch wel echt BMW-fan! Ieder zijn eigen smaak hè, zo blijft het natuurlijk ook leuker om te zien!"

2 Detailshot 2


7.) Wat is jouw ultieme driftwagen?

"Ik blijf toch bij BMW hangen, de ultieme BMW voor mij zou toch wel een E30 zijn... Alhoewel ik de Nissan Silvia ook wel een absolute driftcar vind!"

3 Detailshot 3


8.) Heb je misschien nog tips voor lezers die ook willen beginnen met driften?

"Doe het vooral rustig aan, stapje voor stapje! En het belangrijkste; Laat niemand je "droom" verpesten. Als jij het wilt, ga dan lekker de volle 100% ervoor!"

5 Detailshot 5


Daimy, hartstikke bedankt voor je tijd en moeite om met BimmerPortal te praten! We vonden het heel gaaf om eens persoonlijk met je te praten en het was heel tof om contact met je te hebben. Het hele BimmerPortal Team wenst jou natuurlijk enorm veel succes en vooral heel veel plezier in je driftcarrière! 

7 Detailshot 7

Zoals je kunt lezen is Daimy een driftster die het helemaal onder de knie heeft. Maar voor iedereen geldt, ook voor gevorderde en professionele drifters zoals zij dat het belangrijk is om een afgesloten circuit te hebben. Als jij ook met driften wilt beginnen, zorg er dan voor dat je de nodige voorbereiding doet. Zorg ervoor dat je een goede auto hebt, draag altijd beschermende kleding en, we kunnen het niet genoeg benadrukken, doe het in geen enkel geval op de openbare weg!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte