Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW E30 project voor BimmerFest'14

De afgelopen jaren liep ik zoals vele echte 'petrolheads' met de gedachte om weer eens een auto goed aan te pakken om het auto rijplezier terug te brengen. Als dagelijkse auto rij ik een grote, zuinige familie diesel, die echt als km vreter wordt ingezet. Ik liep al een tijd rond met de gedachte om een extra auto te kopen en deze als tweede auto in te zetten. Naast eigenaar van BimmerPortal, organiseer ik ook een aantal auto evenementen waarvan BimmerFest wel het grootste evenement is.

Mijn partner Alyssa is mijn grote steun voor de evenementen en wij delen dezelfde autopassie. De keuze voor een 'Retro' look auto stond dan ook voorop. Mijn verlanglijst was redelijk kort: niet te klassiek, wel duidelijk een retro en met een harde carrosserie. Mijn voorkeur ging uit naar een BMW E30 Type 2.

Van oriëntatie naar vliegende start voor het BMW E30 Project

Door een onverwachtse bijdrage van mijn 89-jarige opa, ben ik hard opzoek gegaan naar een geschikte E30. Ik oriënteerde mij op een E30 Type 2 325i, maar kwam redelijk snel tot de conclusie dat al zou ik een mooi exemplaar vinden ik toch nog steeds flink wat zou gaan verbouwen/veranderen. In plaats daarvan heb ik gekozen voor een 316i. Eigenaar Martijn wilde van zijn BMW af en half augustus 2013 ben ik de nieuwe eigenaar geworden voor het wereldbedrag van 500 euro. Dit zorgde ervoor dat er een bedrag overbleef voor de geplande updates en aanpassingen.

De BMW E30 zal multifunctioneel worden ingezet

Inmiddels was besloten om de E30 in 2014 ook in te zetten voor het E30 thema van BimmerFest'14. Een aantal BMW liefhebbers om ons heen kwamen met suggesties die goed aansloten bij onze gedachtes. Veel E30 liefhebbers zouden de wagen het liefst zo origineel mogelijk houden, wij kiezen ervoor om er het nodige aan te veranderen, maar we veranderen het uiterlijk minimaal. De updates zullen vooral plaats vinden rondom de motor, ophanging, onderstel, velgen, banden, remmenrij, een complete wrap voor de buitenkant en enkele details van binnen. Voor de kenners een belangrijk keyword; M50B25 + turbo. De eerste kleine puntjes zijn al veranderd en wij zullen de rest van het project in stappen behandelen hier op deze website posten om uit eindelijk mee te kunnen strijden met de E30 tijdens de Eibach Handling Course dat plaats zal vinden tijdens BimmerFest'14.

Punten die direct aangepakt zijn:

check-vink Trekhaak verwijderd

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte