Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Normaliter hebben BMW-modellen een levensduur van zo'n zeven jaar. De X5 lijkt dat niet te gaan halen. De huidige generatie is op moment van schrijven namelijk nog geen vijf jaar oud. Onlangs is de nieuwe X5 namelijk in het 'wild' gezien. BMW heeft de X5 goed beplakt met een camouflagewrap, maar er zijn toch enkele details te zien. Kijk met ons mee naar de spyshots van de nieuwe BMW X5!

Camouflage wrap? Hoe zit dat?

Mocht je je afvragen waarom BMW (en andere autofabrikanten) hun uiterste best doen hun nieuwe modellen geheim te houden: fabrikanten doen dit om hun nieuwe design zo veel mogelijk te verbergen. De camouflage verbergt de meeste details en laat lijnen niet of nauwelijks zien. Fabrikanten testen nieuwe auto's namelijk gedurende lange tijd. Als het design vroegtijdig uit zou lekken, kan de auto eenmaal op de markt al verouderd lijken.

BMW X5 01

Spyshots: de details

De X5 laat - zelfs onder de laag camouflage - zien dat hij groter is geworden tegenover het uitzwaaiende model. Dit zou ten goede moeten komen voor de ruimte in het interieur. De welbekende nieren laten zich meer prominent zien en de gebruikte lijnen lijken op het eerste zicht strakker. 

BMW X5 02

CLAR-platform

Bekend is dat de nieuwe X5 op het vernieuwde modulaire CLAR-platform zal worden geschroefd. Dit platform kenmerkt zich door lichtgewichte materialen zoals aluminium en magnesium. Dit platform wordt naast de X5 ook gebruikt voor de 2016 7-Serie en de 2017 5-Serie. 

BMW X5 04

Versnelde introductie van de nieuwe X5

Geruchten vertellen ons dat BMW de introductie van de nieuwe X5 doelbewust heeft versneld vanwege de nieuwe concurrentie zoals de Audi Q7 en de Volvo XC90. De motoren die gebruikt gaan worden zouden in lijn moeten liggen met de motoren die gebruikt worden voor de BMW 5-Serie. Er zal dus hoogstwaarschijnlijk een keuze zijn voor 4-, 6- en 8-cilinder motoren. Naast de benzine- en dieselvarianten zijn plug-in hybrides, M Performance-modellen en M-modellen haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wij kunnen (vooral op de M modellen) niet wachten! Wat vind jij? Is de nieuwe X5 een geduchte concurrent voor Audi en Volvo? 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte