Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW F90 M5 Ferrari red

Terwijl hij nog maar net de BMW Dealer binnendruppelt hebben we inmiddels al aardig wat informatie en beelden voorbij zien komen van de nieuwe BMW F90 M5, de nieuwste telg van de M5 familiereeks die de F10 M5 mag opvolgen.

Terwijl hij nog maar net de BMW Dealer binnendruppelt hebben we inmiddels al aardig wat informatie en beelden voorbij zien komen van de nieuwe BMW F90 M5, de nieuwste telg van de M5 familiereeks die de F10 M5 mag opvolgen. Al sinds de eerste beelden pakt dit model M5 toch wel de aandacht, het is duidelijk zichtbaar een goede doorontwikkeling van de F10 M5, maar in onze ogen is deze F90 M5 toch wel een stukje meer dan dat. Het ontwerp oogt erg gelikt. En qua geluid is de nieuwe generatie krachtpatser van formaat toch zeker een flinke stap vooruit! De V8 die de wagen aandrijft is toch wel aardig duidelijk te horen, een kippenvel momentje waard. Dat geluid is natuurlijk niet geheel verassend, want deze M5 wordt aangedreven door een serieuze 4.4 liter V8 die goed is voor 600pk dat in combinatie met zijn 8-traps automaat en het nieuwe 4 wiel aangedreven systeem. Ja dat wil zeker wel vooruit! Er zijn zelfs al dyno’s bekend waarbij hij uiteindelijk op 625 pk blijkt te zitten op de sport modus.


BMW M5 Performance parts

Uiteraard voelde je hem al aankomen, een nieuwe M5 betekent ook nieuwe goodies van BMW uit. En zo duurde het ook niet lang voordat BMW zijn eigen Performance pakket op de markt bracht. Dit pakket bestaat uit wat zeer interessante accentjes en optische extra’s om je M5 net even dat beetje extra sportiviteit te geven. Maar daar stopt het niet, een dikke Performance uitlaat is bijvoorbeeld een van de imposante technische upgrades die ze leveren. En dan klinkt die M5 toch niet echt meer als moeders boodschappenwagen! Of toch juist wel….?

En als je aan luidkeelse Duitse V8’s denkt dan is niet iedereen meteen gefocust op de BMW M5, nee want zijn concurrent loert altijd om de hoek! Mercedes zit namelijk ook niet stil, en de E63 AMG is toch wel een geduchte concurrent om naast de M5 te zetten. En mochten er nog twijfels bestaan over je liefde voor BMW, dan wil je wellicht toch nog even de beide Duitse krachtpatsers naast elkaar zien? Gelukkig zijn ook daar beelden van, uiteraard hebben wij onze voorkeur maar het oordeel laten we aan jou!

We gaan er wel vanuit dat je inmiddels wel overtuigd bent van de kwaliteiten van de nieuwe F90 M5, zeker na het zien van de gegevens en de beelden die we hierboven al besproken hebben kun je toch echt wel spreken van een zeer imposante sportsedan met de nodige luxe. En als kers op de taart is BMW nog altijd volop bezig met het samenstellen van leuke kleuren en opties om je M5 ook nog geheel naar eigen smaak te kunnen samenstellen. Zoals je wellicht al had gelezen in onze eerder verschenen artikelen over de M5 zijn er zo ook steeds meer prachtige kleuren te kiezen die ofwel uit het reguliere of dan wel uit het BMW Individual gamma komen. Wij zijn erg benieuwd welke bijzondere uitvoeringen de toekomst nog in het verschiet heeft voor ons. Wij kijken er naar uit. Wat er in elk geval nog wel op de planning staat is de M5 competition die in de nabije toekomst ook gepresenteerd zou worden, een nog íets sportievere versie van deze toch al sportieve super sedan.

Zoals hieronder te zien is, is er voor ieder wat wils en hebben wij voor jou alvast wat prachtige voorbeelden verzameld van hoe mooi deze nieuwe M5 kan zijn in de verschillende kleuren die te leveren zijn op deze F90 M5.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte