Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Sommige dingen staan gewoon vast. Zo is een BMW 3 Serie een sedan of een Touring en een M3 is gewoon een sedan. Klaar. Of klopt dat misschien toch niet helemaal?

Het is geen geheim dat er ook een markt is voor zeer snelle sportstations. Kijk naar andere Duitse merken en we zien meerdere modellen in hun prijslijst die deze beschrijving kunnen dragen. Bij BMW is dit echter anders. Buitenom een one-off E46 M3 Touring is er nog nooit een officiële M3 Touring geweest. De enige M in Touring vorm is de M5 geweest, maar helaas is deze M-vorm met de komst van de F10 M5 ook verdwenen...


Maar niet getreurd!

Echter wil dat niet zeggen dat het daarmee gedaan is. In Noorwegen is er een 3 Serie Touring rijder die het heft in eigen handen heeft genomen. Op de sloop heeft de M-liefhebber in hart en nieren een F80 M3 Sedan op de kop getikt en heeft eigenlijk alle onderdelen die verschillen van de normale 3 Serie overgezet, laten maken, of bij BMW zelf besteld. Absoluut niets is overgeslagen. Denk dus aan de wielen, de bredere wielkassen, het onderstel, het interieur, uiteraard de motor, de transmissie, de uitlaatlijn, de bodykit enz. Niets is vergeten. Nadat de build helemaal af was is de wagen in de BMW Frozen Briliant White gespoten, een matwitte kleur. Het is dus een echte M3, en niet alleen de bodykit en de velgen. Dit maakt deze build uniek, en zeer geslaagd.

Zeg nou eerlijk, dit kan direct uit de showroom komen, toch? Wij snappen niet dat BMW M GmbH geen officiële M3 Touring in de schappen heeft, maar dat is voor de bestuurder van deze M3 natuurlijk geen probleem. Waarschijnlijk is het bouwen van deze F81 M3 een groot deel van het plezier geweest. Ondanks dat hopen wij dat er in de toekomst toch iets aan dit luxeprobleem gedaan gaat worden. Kom op BMW, geef ons de M3 Touring!

F81 M3 1

F81 M3 2

F81 M3 4

F81 M3 5

F81 M3 6

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte