Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De toekomstplannen zijn bij BMW altijd veelbelovend. BMW heeft zo de doelstelling gemaakt om in 2018 maar liefst 40 nieuwe modellen uit te brengen. Welke modellen dat dan zijn? Lees hier verder!

De nieuwe M5 

BMW M5 Frozen Dark Red Metallic

De vernieuwde zesde generatie van deze sportsedan. Geen vernieuwde motor: de 4,4 liter grote V8 kennen we namelijk al van de vorige generatie. Nu enkel leverbaar met xDrive en met 600pk (441 kW) sprint de nieuwe 5er van nul naar 100 in slechts 3,4 seconden. Volgens de eerste rijtesten is de vernieuwde M5 een stuk bruikbaarder, met name door de vierwielaandrijving. Een nadeel is misschien de prijs: redelijk 'volgehangen met opties' mag de F90 M5 mee naar huis voor 212.500 euro. Auch. 

De nieuwe X2

BMW VS

Stiekem vind ik dit nog wel de leukste. Wat een gave auto heeft BMW hier neergezet! Hij smoelt beter dan de Audi Q2 waar hij mee concurreert. De X2 is leverbaar in drie smaken: Basic, M-Sport en M Sport-X. Zoals je wellicht kan raden is de laatste uitgerust met xDrive vierwielaandrijving. Fun fact: voorwielaandrijving! Ja, ook BMW moet eraan geloven. Heiligschennis? Dat beslis je zelf. 

De nieuwe X7

BMW X7

BMW is met de nieuwe X7 een ander pad ingeslagen. Audi is namelijk al jaren heerser op het gebied van erg grote SUV's en dat is bij BMW niet ongehoord gebleven. Veel details zijn er nog niet bekend, maar de BMW X7 zal moeten gaan concurreren met de Audi Q8. Er is plaats voor zeven inzittenden. De X7 staat voor eind 2018 gepland. 

De nieuwe 6-GT

BMW 6 Serie

Iets langer en iets lager dan zijn voorganger, deze nieuwe 6-GT. Wellicht een nichemarkt, maar de 6-GT oogt sportiever dan de uitgaande 5-GT. Ook de 6-GT zal leverbaar worden in diverse smaken: Sport, Luxury, en M-Sport. Jammer: de hofmeister-knik is zo goed als verdwenen. En zeg nu zelf: dit model smoelt beter dan de huidige 5-GT. 

BMW wil in alle modellen voorzien van ''gewone'' en elektrische motoren. Ook een waterstofauto staat voor 2021 op de planning. 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte