Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW Welt heeft zijn tiende verjaardag gevierd en tijdens deze viering hebben de reeds trotse BMW-helden hun nieuwe auto mogen ontvangen. 

BMW Welt toont nieuwe BMW modellen

BMW Welt ligt vlakbij het Olympiapark in München. Zij bezitten het BMW museum waar BMW modellen van oud en nieuw tentoongesteld staan. Het gebouw valt niet te missen door de wolkachtige vorm. Jaarlijks verwachten ze 45.000 afhalers van een nieuwe auto en 850.000 bezoekers te mogen ontvangen. BMW Welt heeft flink uitgepakt en heeft het jubileum gevierd met het creëren van de BMW Motorsport Days, wat natuurlijk goed past bij de start van het nieuwe motorsportseizoen. Tussen de nieuw tentoongestelde BMW modellen zat onder andere de BMW M8 GTE met zijn 600pk.

BMW Welt

De BMW-coureurs hebben niet alleen hun nieuwe modellen mogen bewonderen, BMW Welt heeft namelijk een heel display samengesteld. Hierdoor hebben ze ook de BMW’s van hun helden mogen aanschouwen zoals bijvoorbeeld: de BMW M1 Procar en de BMW 3.0 CSL, als laatste aangedreven door Chris Amon en Hans-Joachim Stuck op het racecircuit Nürburgring in 1973.

Geen verveling tijdens BMW Motorsport Days

Maar ook de bezoekers hoefden zich geen seconde vervelen. Zij konden achter het stuur van een BMW M4 DTM-racesimulator kruipen en op deze manier hun racevaardigheden bewijzen. De parkeerplaats werd helemaal omgebouwd tot een klein racecircuit, hier konden de bezoekers deelnemen aan etappewedstrijden met een BMW M3.

BMW Welt toonde tijdens de BMW Motorsport Days ook een aantal nieuwe BMW modellen. Voor het eerst werd de langverwachte gloednieuwe BMW M2 Competition gepresenteerd aan het Europese publiek. Daarnaast vond de BMW Concept M8 Gran Coupe zijn weg van Genève naar München.

 

BMW 3.0

BMW Racewagen

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte