Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Mosselman Turbo System olie thermostaat op je BMW

Een bekend probleem bij de 6-cilinder motoren van BMW is dat de olie temperatuur fors oploopt wanneer er vermogen wordt gevraagd:  125 graden Celsius is bij de N54 en N55 motoren is geen uitzondering. Hoe hoger de olie temperatuur, des te lager is de smerende werking. Daarnaast zorgt hitte niet alleen voor een afname van de olie kwaliteit, maar ook voor een lager motorvermogen!

Een bekend probleem bij de 6-cilinder motoren van BMW is dat de olie temperatuur fors oploopt wanneer er vermogen wordt gevraagd:  125 graden Celsius is bij de N54 en N55 motoren is geen uitzondering. Hoe hoger de olie temperatuur, des te lager is de smerende werking. Daarnaast zorgt hitte niet alleen voor een afname van de olie kwaliteit, maar ook voor een lager motorvermogen! Mosselman Turbo Systems heeft in eigen huis een olie thermostaat inclusief behuizing ontwikkeld voor de N54, N55 en S55 motoren. Door het toepassen van een thermostaat die al bij 85 graden Celsius opengaat, is de olie temperatuur tot 20 graden Celsius lager dan stock. Bij de E-series is de thermostaat ook te combineren met een grotere olie koeler die op de plek van de originele koeler past. Eventueel is deze uit te breiden naar een twin cooler kit, waarbij een tweede koeler geplaatst wordt. Al met al heeft mosselman aardig wat handige parts als het draait om de performance van je BMW te vergroten. En dat is natuurlijk iets waar wij wel oren naar hebben!

 

Mosselman Turbo Systems levert kwaliteit en eenvoudige upgrades

Het thermostaathuis is vervaardigd uit een hoge kwaliteit aluminium, is plug & play en compatible met de standaard olieleidingen. De montagetijd bedraagt ongeveer 30 minuten. Naast functioneel, is het thermostaathuis een juweel onder de motorkap. Een zeer makkelijke upgrade dus die ook nog betaalbaar is!


Ben jij benieuwd geworden naar de opties die Mosselman voor jouw BMW heeft? Kijk dan voor meer informatie op www.mosselmanturbo.com

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte