Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Het is een bekend fenomeen. Nu de temperaturen weer stijgen en het zonnetje veel vaker ongestoord aan de hemel staat zie je de type auto's op de weg weer diverser worden. Of het nou klassieke cabrio's zijn, of hardcore sportauto's, of beide, je kan duidelijk zien dat er een hoop mensen zijn die een weekend-auto hebben. Wat zou jouw ultieme weekend-BMW zijn?

Wat ook opvalt aan het gros van de weekend-auto's, is dat deze niet bepaald praktisch of heel comfortabel zijn. Je mist een achterbank, of de wagen staat op semi-racebanden, of op een keihard onderstel. Niet iets wat de meeste mensen dagelijks willen hebben. Als dagelijkse auto is een mooie, volle, luxe, en vooral comfortabele 5 Serie ideaal. Maar door zijn formaat en gewicht is en blijft het een forse auto. Natuurlijk heeft BMW met zo goed als iedere generatie 5 Serie een aardig dynamische machine neergezet, maar het is en blijft een grote gezinswagen. Wellicht krijg ik spijt van deze uitspraak, want natuurlijk, een M5 is een volbloed sportwagen in een gezinsauto-jasje. Wat zou nou de ideale mooi-weer-auto zijn voor naast die 5-serie?

Voor iedereen verschillend

Dat is een gegeven. De één geniet van open rijden, de ander geniet van een opgefokte M3 of 335i, maar er zijn ook mensen die eigenlijk een comprimis willen. Denk aan de nieuwe M5. Een schitterende alleskunner. Comfortabel en rustig als je 'm op 140km/h op de cruisecontrol zet, maar een regelrechte maniak als je de elektrische hulpsystemen uitzet en 'm de sporen geeft op de B-wegen of heuvelpaadjes.

bmw f90 m5 individual purple


Maar er zijn ook personen die graag flaneren op de Boulevard van Zandvoort met een dakloze 6 Serie. Ondanks dat deze auto's met behoorlijke motorblokken geleverd zijn, ligt de nadruk toch op zo comfortabel en vlot mogelijk grote afstanden af te leggen. Of natuurlijk om mee te paraderen. De 6 Serie cabriolet kan dit allemaal. Met het dak dicht is het een heel fijn reisgezel, maar met dak open geniet je van de buitenlucht, het geluid van de omgeving, maar ook het geluid van de zes-in-lijn, V8 of wellicht V10. Je hoeft met zo'n auto niet altijd snel te zijn of de apex van een bocht perfect te nemen. Nee, wetende dat je wél de power hebt, maar dit niet hoeft te gebruiken om vlotter te zijn dan menig ander weggebruiker is wat dit een aparte ervaring maakt.

650i cabriolet side


Maar voor degene bij wie het woord "comfortabel" niet in het boekje staat, is er altijd nog de BMW M3 GTS. De ultieme M3, gestript om 'm lichter te maken, een harder onderstel om bochten nog harder te nemen, een opgeboorde V8 voor meer vermogen en een aangepaste aandrijflijn. Deze wagen wil áltijd hard en je merkt dat deze auto gemaakt is om in de toeren te klimmen. De V10 in de M5 en M6 klinkt fantastisch, maar ondanks dat deze auto het met 2 cilinders minder moet doen, wilt dat niet zeggen dat de soundtrack daardoor per sé minder is. Deze V8 draait meer dan 8000 toeren en geeft een gebulder waar iedere autoliefhebber kippenvel van krijgt. Of je 'm dagelijks wilt rijden is aan jou, maar ik zou er niet altijd mijn dagelijkse snelwegritjes mee willen maken...

BMW M3 GTS 2011 wallpaper


Wat is jouw ultieme weekend-BMW? Ben jij een open cruiser, een hardcore maniak of wil jij ook dagelijks hard kunnen en is een M-model voor jou de ultieme alleskunner? Vertel het ons hier!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte