Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Iedere BMW-liefhebber kent de BMW E46 M3 CSL wel. Volgens kenners - nog net niet wetenschappelijk onderbouwd - één van de meest legendarische BMW's ooit gebouwd. Daarna is er niet veel meer vernomen van de Coupe Sport Lightweight (CSL). (jammer!). Tot nu dan toch. BMW blaast het CSL-label eindelijk nieuw leven in! 

BMW E46 M3 CSL 14 750x500

Voor de oplettende lezers onder ons: BMW heeft inderdaad het inmiddels bekende ''GTS'' geïntroduceerd. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de BMW M4 GTS. Toch heeft BMW er voor gekozen een nieuw pad in te slaan. Toekomstige hardcore-modellen zullen namelijk toch weer de CSL benaming krijgen. 

BMW E46 M3 Grijs

BMW deelt haar sportieve modellen nu in vijf lagen in: zoals vanzelfsprekend begint BMW met haar Performance modellen zoals bijvoorbeeld de M140i. Een laag hogerop komen de gebruikelijke M-modellen, nog een laag verder zijn de CS-modellen te vinden zoals de BMW M3 CS en de BMW M4 CS. De meest hardcore BMW's gaan nu vallen onder het CSL-label. Welke dat dan gaan zijn? Ik gok de nieuwe generatie M3 en M4, maar tijd zal het ons leren. 

BMW E46 M3 CSL 15 750x500

 

 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte