Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Vroeger stonden diesels voornamelijk bekend om hun genagel en slechte prestaties. Tegenwoordig zijn ze net zo snel, al dan niet sneller, als hun benzine-tegenhanger. Echter staan ze wel steeds vaker slecht in het nieuws en proberen verschillende gebieden, waaronder de grote binnensteden, ze te vermijden. Desondanks blijven ze voorlopig wel in het gamma van Alpina!

Sinds de grote schandalen omtrent diesels en zogenaamde sjoemelsoftware is de zelfontbrander de laatste tijd behoorlijk slecht in het nieuws gekomen. Sommige merken hebben zelfs aangekondigd om diesels volledig uit hun prijslijsten te halen. De CEO van Alpina, Andreas Bovensiepen, denkt daar compleet anders over: "Eindelijk is diesel schoon genoeg met betrekking tot stikstofoxide, door de bouwtechniek en de toevoeging van AdBlue. Zeker nu er in Europa de RDE - Real Driving Emissions - tot stand is gekomen. Hier moeten wij op realistische testen aantonen hoe schoon een auto is. Dat betekent dat diesel nu echt schoon gaat worden, anders kun je zo'n auto niet meer aanbieden. Ik denk dat diesel een goede toekomst heeft, zeker in voertuigen met een motorinhoud van twee liter of meer".

Alpina Diesel 1

En hybride dan?

BMW focust zich momenteel het meeste op hybride en elektrische aandrijving. Alpina is wat conservatiever. "Ik kan mij voorstellen dat we op de langere termijn naar hybride en elektrische manieren gaan kijken, maar onze klanten verwachten een zes-in-lijn motor. Momenteel is de hybride strategie van BMW voornamelijk gebaseerd op de vier-cilinders, wat niet bij onze markt past", aldus Bovensiepen.

Echter doelt Bovensiepen niet alleen op het type motor, maar ook op het (extra) gewicht van een hybride aandrijflijn. Wanneer er een tweede (elektro)motor in een auto wordt gebouwd betekent dat dat het gewicht ook fors toeneemt. Bovensiepen verwacht dat we misschien over een generatie of twee voldoende technologische ontwikkeling hebben gemaakt om voor een hybride Alpina te gaan.

Alpina Diesel 2

Kortom, de diesel is en blijft een sterke speler in het gamma van Alpina. Denk dan aan de D3, de D5, de D6 maar ook de XD3. De diesels van Alpina geven namelijk een hoop van de performance van een M, maar gebruiken dan veel minder brandstof en lopen soepeler, met een relaxe aandrijving. Dus, je bent en blijft bij Alpina aan het goeie adres voor een dikke diesel!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte