Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Terwijl het nieuwste model van BMW nog altijd in ontwikkeling is, is het eerste BMW 8-serie prototype gecrasht. De passagier verloor daarbij haar leven. Naar verluidt zou het gaan om M850i. 

Toen de 37-jarige testrijder en bestuurder onderweg was met zijn schoonmoeder, crashte het prototype in Bodenkirchen, een kleine gemeente in de buurt van Beieren. Uit vooronderzoek van de lokale politie blijkt dat de bestuurder veel te hard reed en de macht over het stuur verloor. De 8-Serie raakte hierbij verschillende bomen alvorens de BMW tot stop kwam naast de weg. 

BMW 8 Crash

De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen maar de passagier zat in een beknelde positie. De 53-jarige vrouw moest zelfs met een hydraulische knipschaar bevrijd worden. De schoonmoeder had diverse hoofdwonden en is overleden op de plaats van het ongeval. 

Testrijders gebruiken in de laatste ontwikkelfase wel vaker auto's voor alledaagse ritten. Zo komen bepaalde zaken aan het licht die tijdens regulier testrijden wellicht niet zouden opvallen. BMW zal de BMW 8-serie coupé officieel onthullen aanstaande vrijdag, 15 juni, tijdens de 86e 24 uur van Le Mans. 

Bimmerportal wenst de nabestaanden veel kracht toe bij het verwerken van dit verlies. 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte