Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW heeft deze week een nieuwe documentaire gelanceerd, genaamd Mission 8. De documentaire geeft je een ruim beeld weer van het eerste concept tot aan de eerste 24 uur van Daytona race. 

De BMW M8 GTE is het nieuwste product in de GT-lijn van BMW. De GTE is precies zo ontwikkeld om geschikt te zijn voor de 24 uur van Le Mans. Dit is op zich nieuw voor BMW, ze hebben namelijk sinds 2011 niets meer van zich laten horen in deze vorm van de racerij. 

De documentaire bevat interessante interviews met sleutelfiguren die de ontwikkeling van de M8 GTE hebben vormgegeven. Denk hierbij aan Yoran Pichon, aerodynamicaspecialist, die uitlegt waarom de verhouding tussen 'drag' en 'downforce' zo belangrijk is en Richard Bichler, projectleider, die diep in gaat op de stressfactor van de ontwikkeling en het voor het eerst starten van de V8 met platte platte nokkenas. Wat opviel is dat BMW voor het eerst een platte nokkenas in combinatie met haar P63/1 twin-turbocharged V8 heeft gebruikt omdat deze lichter, smaller en een hoger toerenbereik heeft. Maar meer daarover in de documentaire! 

bmw m8 gte 2

Het gouden moment is wanneer Martin Tomcyk, testrijder, die de M8 GTE voor het eerst officieel test in mid-juli 2017. De documentaire is ontzettend aan te raden omdat deze een bredere, diepere kijk geeft op de wereld van het ontwikkelen van sportwagens anno nu. De documentaire is tot nu toe alleen beschikbaar op Amazon Prime. Het abonnement kun je gratis op proef nemen. 

De documentaire kun je hier bekijken! 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte