Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De huidige 3-Serie (F30) gaat alweer een tijdje mee, dus is het tijd voor een nieuwe 3er. Compleet met een nieuwe designer (inmiddels alweer weg) komt de nieuwe 3 (G20) er binnenkort aan. Maar wat weten we al over de nieuwe 3-Serie? Lees met ons mee..

De 3-Serie is voor BMW nog altijd een heel belangrijk model. Naast de 1-Serie is het het meest verkochte model van het merk uit München. De laatste tijd zijn er veel geruchten in de rondte gegaan, maar na een uitgebreide analyse weten we al een aantal dingen zeker:

Productie
De productie begint volgens betrouwbare bron (ynguldyn, F30Post), in november 2018.

bmw g20 2

Motoren
Volgens eerdergenoemde bron zou BMW met de volgende modellen komen:

- 318d: 148pk;
- 320d: 188pk;
- 330d: 262pk.

- 320i: 168pk;
- 330e: 248pk (uitgesteld);
- 330i: 255pk (uitgesteld);
- M340i: 385pk (uitgesteld).

Vooralsnog zullen alle 3'ers voorzien worden van achterwielaandrijving of xDrive.

bmw g20 1

Groter, een stuk groter
Het nieuwe model zou worden geschat op een 4,70m lang. Zet dat even in perspectief: een BMW E46 sedan is slechts 4,47 meter lang. We denken dat BMW zich wil meten aan de concurrentie, die ook langer en groter wordt. De nieuwe C-klasse  is namelijk zo'n 4,69m lang. 

bmw g20 3

Comfortabeler? Nee, sportiever
Bijzonder is dat BMW deze weg inslaat. Volgens deskundigen werd verwacht dat in dit segment de nadruk erg op comfort zou liggen. BMW heeft goed geluisterd naar critici tijdens de levenscyclus van de huidige 3er. Een bekend kritiekpunt was namelijk het gebrek aan agiliteit en sportiviteit. De F30 miste 'typische' BMW-scherpte. De nieuwe M340i gaat zo te zien als een speer over de Nürburgring, dus wij hebben er volledig vertrouwen in!

Vernieuwd interieur
BMW is een prachtig merk maar als men kijkt naar de concurrentie (Audi's Virtual Cockpit of Mercedes' MBUX) is goed te zien dat BMW wel achterloopt. iDrive en het instrumentencluster werken prima, echter mist het in de huidige 3-Serie aan innovatie. Daar lijkt BMW naar geluisterd te hebben, in recente spyshots zien we een digitaal instrumentencluster, over het navigatiesysteem helaas nog geen informatie. 

bmw g20 5

bmw g20 4

Het is dus nog even geduld hebben, maar wij kunnen niet wachten op de nieuwe BMW G20 3-Serie! Wat denk jij over de nieuwe 3er? Vertel het ons op ons forum!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte