Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De nieuw BMW 8 Serie Coupé is inmiddels in productie genomen en dit leek ons een geschikt moment om vooral de motor van dit nieuwe model eens onder de loep te nemen.

De carrosserie van deze nieuwe BMW variant wordt in de BMW fabriek in Dingolfing geproduceerd, terwijl de V8-motor (met motorcode N63B44T3) in de hoofdfabriek in München wordt gebouwd. Deze motor wordt door BMW zelf een “waar meesterwerk” genoemd, dus vanzelfsprekend is iedere liefhebber dan ook benieuwd naar de specificaties.

Motorspecificaties N63B44T3

De 4.4 liter motor, heeft een vermogen van 530 pk (390 kW) en verbruikt rond de 10-10,5 liter per 100 km. Je kunt dus nog relatief zuinig rijden en tóch genieten van 530 pk. En doordat deze motor wordt gebouwd door de zeer ervaren experts, in de motorenfabriek van BMW Group in München, resulteert dit in een “bijzonder aangename rijervaring, met een fascinerende combinatie van sublieme souplesse en de sportiviteit van een raceauto”. Dit laatste zullen we voor alsnog moeten aannemen van BMW, maar we gaan er uiteraard vanuit dat ze ons niet zullen teleurstellen...
Uiteraard zijn wij zelf ook erg benieuwd naar de volledige specificaties van deze nieuwe motor, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid koppel en de gebruikte turbo's, maar hier zullen we nog even geduld voor moeten hebben.

BMW Group in München wil met deze nieuwe V8-motor de kwalitatief hoogwaardige productie benadrukken, iets waar BMW zeer veel waarde aan hecht. Het bieden van maximaal rijplezier en het voldoen aan de vereisten voor uitzonderlijke prestaties, zoals in de nieuwe BMW M850i xDrive Coupé, wordt dan ook als belangrijk ervaren.

BMW 8 Serie

BMW 8 Serie

BMW 8 Serie

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte