Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Voor de 6de keer heeft de BMW 5 Serie de Zakenauto van het Jaar verkiezing gewonnen. De BMW 5-serie scoort niet alleen de hoogste positie in het segment van de grote zakenauto’s, maar doet dat zelfs zo overtuigend dat hij ook overall de winst naar zich toetrekt. Het verdient volgens de vakjury met name een compliment dat de ‘management-klasse’ 5-Serie heel goed scoort als het om de kilometer-kostprijs gaat, terwijl dat volgens hen voor de meer compacte genomineerden in de verkiezing in principe makkelijker zal zijn.

De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. De auto's moeten zich op alle gebieden in het dagelijks gebruik op de weg hebben bewezen, zeker qua kosten. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Siemens, Enexis en CapGemini), onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten. De jury wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management (AM), de initiator van de prijs. De allereerste Zakenauto van het Jaar-verkiezing werd al in 1987 gekozen.

Juryvoorzitter Peter Brouwer, hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management dat de jaarlijkse verkiezing organiseert: “BMW springt er ook uit door zijn innovatie, rijplezier en uitstraling. De vakjury waardeert hoog dat deze auto het in de ‘klassieke businessclass’ uitstekend doet. Keuzes worden weer met hart én verstand genomen."
“Het is een grote eer om deze prijs te winnen”, vindt Anne Brons, Directeur Sales bij BMW Group Nederland. “Wij weten dat de BMW 5 Serie een waanzinnig goede auto is, maar om dit bevestigd te zien door de keuze van deze vakkundige en onafhankelijke jury, maakt ons extra trots.

Voor de zesde keer wint BMW bij de verkiezing; Zakenauto van het jaar

Het is de zesde keer dat BMW de gerenommeerde prijs naar zich toetrekt. Maar dat BMW wederom een model ‘Zakenauto van het jaar’ mag noemen is volgens Brons in deze sterk veranderende markt geen vanzelfsprekendheid: “Dankzij diverse invloeden zien we veel verschuivingen in de manier van aandrijving. Fossiele brandstoffen komen steeds meer onder druk te staan en het huidige regeerakkoord zet nadrukkelijk in op elektrische mobiliteit in de nabije toekomst. Meer dan ooit is een breed aanbod van aandrijflijnen belangrijk voor succes, want hoewel BMW zeer goed inziet dat de toekomst elektrisch is, heeft de zakelijke rijder van nu ook andere aandrijflijnen nodig.”

De 5 Serie biedt hen die keuze: van uiterst zuinige en schone diesels, via efficiënte benzinemotoren tot de modernste plug-in hybride technologie. Dat de klant hiervoor valt, blijkt uit de cijfers: de 5 Serie is samen met de BMW 3 Serie het best verkopende model binnen het BMW modelgamma, beide eisen 17% van de verkopen voor zich op. Het zijn ook precies deze twee modellen die sinds 2000 om en om tot Zakenauto van het jaar werden verkozen. De laatste was de BMW 3 Serie in 2014.

Brons: “En ondanks het wegvallen van de stimulans op de plug-in hybrides zien we dat de BMW 530e nog steeds goed is voor 10 procent van de BMW 5 Serie verkopen en het is bovendien een van de best verkopende PHEV-modellen in de totale markt. Daarnaast biedt BMW vanaf Q3 als eerste autofabrikant inductief laden aan. De 530e loopt ook daarmee voor op de concurrentie.” Wij van BimmerPortal feliciteren dan ook BMW met deze prijs.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte