Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Op 2 oktober zal BMW de nieuwe 3 serie groots onthullen. Deze wagen, die als type aanduiding luistert naar de naam G20, zal deze week in Parijs op de autoshow van Mondial live te zien zijn. Toen er werd gesproken over de diverse technische hoogstandjes van de nieuwe BMW 3-Serie, keken vele 3-Serie rijders dan ook uit naar dit moment. De wagen zou standaard een 10 mm lagere wielophanging hebben dan zijn voorganger. En deze G20 zou ook op dieet zijn gezet, met als resultaat een besparing van 55 kg, ten opzichte van de vorige uitvoering. Daarnaast is de carrosserie stijver en de wielophanging ook sterk verbeterd.


Nieuwe viercilinder motor

Een grondig herziende viercilinder-in-lijn benzinemotor is de basis motor en deze zal gekoppeld zijn aan een 8-traps Steptronic automaat. Naar verluid zou dit de krachtigste viercilinder zijn die BMW ooit in een seriemodel monteerde, hier willen wij meer van weten!


Wat vinden wij van de nieuwe BMW G20?

Persoonlijk vind ik de achterkant iets Alfa Romeo / Lexus aandoen door de achterlichten. De voorkant krijgt zeker mijn goedkeur, al twijfel ik wel over de extra lijn in de voorbumper, welke doorloopt tot de koplampen. Ik ben benieuwd wanneer die nieuwe 3-Serie terug te vinden is bij de dealer. Is het al tijd om mijn E90lci in te ruilen voor een F-serie? Hopelijk zakken die door de komst van deze 3-Serie iets in prijs.

BMW 3 serie 2019 G20

BMW 3 serie 2019 G20 zijkant

BMW 3 serie 2019 G20 achterkant

BMW 3 serie 2019 G20 interieur

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte