Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De vorige 3 Serie werd door BMW al uitgebracht als plug-in hybride variant, maar met deze nieuwe elektrische 3 Serie gaat BMW net een stapje verder…

De 2,0-liter TwinPower viercillinder van 184 pk, krijgt hulp van een sterke elektromotor, welke continue 68 pk levert en tijdens een piek zelfs 113 pk kan leveren. Dit zorgt ervoor dat het totale vermogen op 252 pk en 420 Nm zal liggen, maar ook dat is nog niet alles…

BMW Xtraboost – meer vermogen

De nieuwe 330e is de eerste BMW die standaard het Xtraboost systeem krijgt. Dit systeem zorgt voor een aantal tijdelijke pk’s, in dit geval een injectie van 41 pk. Daarnaast zorgt het ervoor dat de gasrespons directer wordt. Zet de 330e in de Sport-modus en je activeert het Xtraboost systeem.

BMW belooft grotere elektrische actieradius

Waar de vorige 330e een kleine 40 kilometer op de accu’s kon voortbewegen, belooft BMW met deze versie een elektrische actieradius van 60 kilometer te halen. Een aanzienlijk verschil dus!

Daarnaast heeft deze BMW 3 Serie slechts 6 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en ligt de topsnelheid op een acceptabele 230 km/h. Wil je uitsluitend elektrisch rijden? Dan haal je een top van 110 km/h. Liever emissievrij? In de Electric-modus rijd je tot 140 km/h volledig emissievrij.

Nieuwe BMW 3 Serie 330e 1

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte