Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW is wereldwijd genoodzaakt een groot aantal auto’s met spoed terug te roepen, omdat airbags van de Japanse fabrikant Takata kunnen ontploffen. In Nederland gaat het totaal om 1.446 auto’s.


RDW stuurt brief over terugroepactie BMW

Nederlandse gedupeerden worden door de RDW via een brief geïnformeerd. Andrew Mason (foto), manage corporate communications van BMW Nederland: “Afgelopen 15 oktober is de recall opgestart. Het gaat hierbij vooral om de oudere BMW modellen, de E46 (BMW 3 serie) en E39 (BMW 5 serie). BMW geeft wel aan dat het om airbags gaat die achteraf in de auto zijn gemonteerd.”


Exploderende airbags van Takata (Joyon Safety Systems)

De afgelopen jaren hebben de exploderende airbags van Takata gezorgd voor de grootste terugroepactie uit de geschiedenis van de auto-industrie. Metaaldeeltjes kunnen de auto in worden gelanceerd, wanneer de airbag spontaan explodeert. De wereldwijde terugroepactie heeft ervoor gezorgd dat Takata zelf failliet is gegaan en uiteindelijk is overgenomen door het Chinese Key Safety Systems (nu bekend als Joyon Safety Systems).

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte