Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De eerste beelden van de M3 en de M4 zijn uitgelekt, ook wij willen ze natuurlijk niet van jullie onthouden!

 

De nieuwe M3/M4 serie zal een 3.0 6 cilinder TwinTurbo motor krijgen, goed voor 430 pk en 500 nm koppel. Om al dit vermogen over te brengen zal er de keuze zijn tussen een handgeschakelde zesbak of een optionele 7-traps M DCT versnellingsbak. Deze automatische handbak, voorzien van dubbele koppeling is standaard voorzien van launch control. Dit i.c.m. het M-differentieel met een variërend sper van 0 tot 100% zorgt voor een fantastisch geheel!

 

Optioneel is de auto ook te krijgen met keramische remmen. 

En doordat er meer gebruik is gemaakt van koolstofvezel als zijn voorganger is het geheel ook weer zo'n 80 kilo lichter!

 

Verder is er natuurlijk zoals we gewend zijn van de mannen bij M Gmbh het nodige cosmetisch aangepast: de herkenbare 4 uitlaten, sportieve bumpers, een grote powerdome in de motorkap en nog een aantal herkenbare M optieken! Wat ons wel opviel is dat ditmaal ook de sedan (M3) ook voorzien is van een een Carbon dak! Ook bij de M4 viel ons iets anders op, de kofferbak is iets meer aangepakt als bij de M3, zo lijkt het namelijk wel alsof de gedachte gang van de legendarische E46 M3 CSL is doorgezet in dit model!

 

 

De auto zal officiëel pas donderdag onthuld worden en in januari op de Detroit auto show worden tentoon gesteld aan pers en publiek. In in het voorjaar zal de krachtpatsers waarschijnlijk pas te bewonderen zijn bij de Dealers.

 

 

 

 

 

 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte