Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Eind 2019 werd de BMW X7 aangekondigd en deze zou begin 2020 in de showroom te bewonderen zijn. De meningen waren enorm verdeeld en dat kwam vooral door de enorme nieren. De voorkant werd door menig BMW liefhebber terug verwezen naar de tekentafel. Na de lancering was het uiteraard wachten op de ALPINA uitvoering van dit model: de XB7.


Voor wanneer een BMW X5 niet groot genoeg is!

De BMW X7 moest wat betreft grootte kolossaal zijn en in de basis over drie rijen stoelen beschikken, gericht op grote gezinnen met een goed gevulde portemonnee. De directe concurrenten zijn uiteraard de Mercedes-Benz GLS en het Amerikaanse icoon; de Cadillac Escalade. ALPINA gaat vooral de strijd aan met de AMG editie van de GLS. Laten we ons richten op de cijfers van de XB7, want met het formaat van de auto zit het wel goed en kun je gerust een bezoekje brengen aan de PC Hoofdstraat. Nu we het toch over luxe hebben, de vanaf prijs is ruim € 155.000,- en wil je helemaal wild doen dan kan je alle opties aanvinken, waardoor je net boven de twee ton uitkomt.

BMW ALPINA XB7 zijaanzicht 2 

Sterkste uitvoering van de BMW X7 is de ALPINA XB7

ALPINA maakt in de basis gebruikt van de sterkste uitvoering van de door BMW geleverde X7. We mogen ALPINA niet de huistuner noemen, maar zij tunen wel de topversies van BMW naar ‘the next level’. De M50i heeft in de basis een 4,4-liter V8 die ALPINA opschroeft naar een vermogen van 621 pk en 800 Nm, dat al bij 2000 RPM beschikbaar is! Een sprint naar de 100 legt de XB7 af in 4,2 seconden, best rap voor een wagen die 2.655 kg weegt.

BMW ALPINA XB7 zijaanzicht rijdend

Topsnelheid ALPINA XB7

Zeer hoge snelheden zijn vaak weggelegd voor erg lage sportwagens. Alles draait om aerodynamica, vooral boven de 200 km per uur. De X7 van BMW was standaard begrenst, maar die top heeft ALPINA verhoogd naar 290 km/h. Om deze topsnelheid te halen was er naast meer vermogen ook een instelbaar luchtvering systeem nodig om de wegligging te optimaliseren. In de sport+ stand verlaag je de XB7 maar liefst 40 mm en dit zal de luchtweerstand zeker ten goede komen.

BMW ALPINA XB7 dashboard

Wanneer is een ALPINA echt af?

Er is een vast recept hoe zij een BMW veranderen in een ALPINA. Het begint bij meer vermogen zoals hierboven vermeld. Daarna passen zij enkele delen van het exterieur aan, zoals andere uitlaten, een diffuser achter en een onderlip aan de voorkant met het ALPINA logo. Uiteraard mogen andere wielen (oplopend tot 23 inch) niet ontbreken. Deze zijn bijna allemaal gebaseerd op het klassieke multispaak wiel waar ALPINA zo bekend mee is geworden. Vaak, maar niet in dit geval, komen de klassieke ALPINA kleuren niet terug in het interieur, behalve in de digitale cockpit. Hier zijn de opvallende kleuren wel gebruikt. Vooral het over de top luxe sausje aan bekleding in Lavalina-leer en een iDrive controller van kristalglas maken de look volledig af.

BMW ALPINA XB7 interieur rijderskant

BMW ALPINA XB7 middelconsule

BMW ALPINA XB7 stoelen

BMW ALPINA XB7 zijaanzicht

BMW ALPINA XB7 achterkant

BMW ALPINA XB7 zijaanzicht 2
 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte