Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Afgelopen week reed ik voor het eerst in een volledig elektrische BMW. De nieuwe BMW iX3 wordt vanaf eind januari 2021 uitgeleverd en ik mocht dit model meenemen voor een proefrit. Ben jij benieuwd naar mijn ervaringen?

Rij ervaring elektrische BMW X3

Na de auto te hebben opgehaald bij BMW Dubbelsteyn | de Fonkert, viel mij meteen op dat de X3 vrij ruim is. Deze iX3 is zelfs ruimer dan de eerste BMW X5 generatie. Dit viel overigens niet op tijdens het rijden, de auto is zeer hanteerbaar. Uiteraard hielp de Parking Assistent Plus (camerasysteem rondom en bovenaanzicht) hier goed bij.

De BMW Head-Up Display houdt je als bestuurder alert, door je bijvoorbeeld te wijzen op een voorrangsbord of de maximale snelheid. Bij de meeste volledig elektrische modellen is de actieradius op zijn zachtst gezegd teleurstellend te noemen. De iX3 onderscheidt zich hierin, met een actieradius van 460 kilometer op een volledig geladen accu.

Specificaties elektrische BMW iX3

Dit elektrische monster, want kracht heeft dit model zeker, beschikt over 286 pk en 400 Nm koppel en de topsnelheid ligt op 180 km/h, dit is begrensd zoals vele elektrische auto's. De 0-100 acceleratie? Slechts 6,8 seconden. Het grote accupakket zit onder de auto gemonteerd, waardoor je over een grote kofferbakruimte van 510 liter beschikt. De volledige elektrische X3 is in de basis hetzelfde als de benzine of diesel uitvoering van dit model. Het onderstel, interieur en exterieur is dan ook nagenoeg gelijk ten opzichte van de brandstof variant. De grootste verschillen van de iX3 uitvoering, zijn dan ook te vinden in de keuze uit de Executive of High Executive uitvoering.

Zelf had ik de High Executive uitvoering mee, een model dat mij prima beviel. Vele opties zijn standaard bij deze uitvoering, zoals sportstoelen, het BMW Head-Up Display en Gesture Control en Parking Assistant Plus. Mocht je vele kilometers achter elkaar afleggen, zijn dit duidelijk pluspunten te noemen.

De volledige optielijst van zowel de Executive als High Executive uitvoering kun je uiteraard terugvinden op de website: https://www.bmw.nl/nl/modellen/x-serie/ix3/ontdek/informatie.html

Proefrit BMW iX3

Ben jij benieuwd naar de nieuwe BMW iX3 en zou je net als ik graag een proefrit maken in dit elektrische model? Vraag dan vrijblijvend een proefrit aan bij BMW Dubbelsteyn | de Fonkert.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 25.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte