Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Vanaf 2021 wordt een nieuwe Racing Cup toegevoegd aan de kalender van vijf bekende circuits in de Benelux. De BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt volgend jaar geïntroduceerd. Ben jij benieuwd naar de specs van de Racing variant waar de rijders in zullen stappen?

 

Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen op de kalender

Vijf events, met ieder drie verschillende wedstrijden, verdeeld over vijf circuits. Zo zal de kalender van de Racing Cup Benelux eruit komen te zien. Ieder event zal bestaan uit twee korte wedstrijden van 25 minuten en één lange wedstrijd die 60 minuten zal duren. Naast Circuit Zolder en Spa-Francorchamps staan ook Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen op de kalender. Welke circuit twee events mag hosten, is nog niet helemaal duidelijk. Uiteraard hoop ik als Nederlandse de M2 Racing Cup twee keer terug te zien op Circuit Zandvoort.

De bijbehorende BMW M2 CS Racing

Uiteraard kan deze Racing Cup alleen verreden worden wanneer de bijbehorende BMW M2 CS Racing wordt gelanceerd. De huidige M2 dient uiteraard als basis, welke vervolgens tot volwaardige race auto is omgebouwd door BMW M Motorsport. Zo beschikt deze niet meer over 365 pk, maar zal het vermogen van de BMW zescilinder worden opgeschroefd naar 450 pk en een koppel van 550 Nm. De toename van het vermogen is natuurlijk niet het enige dat is aangepast. Om de BMW af te maken en de toename van het vermogen goed aan te kunnen, is deze ook voorzien van nieuwe remmen en grotere koelers. Daarnaast is hij voorzien van race-DSC (Dynamic Stability Control) en race-ABS (Anti-lock braking system). Een beetje luxe is nooit overbodig, vandaar dat er wel voor gekozen is de airconditioning in tact te laten. Tot slot is het ontwerp gebaseerd op de zeer betrouwbare BMW M4 GT4, wat ervoor zorgt dat een motorrevisie pas na 30.000 kilometer noodzakelijk is.

Conclusie: de BMW M2 krijgt een belangrijke rol in 2021

Een rol waar we ook zeker naar uitkijken, ik als liefhebber in ieder geval wel. Zelf was ik al gecharmeerd van de huidige BMW M2, dus ik kan alleen maar enthousiast zijn over een “Racing” variant. Om dan ook nog eens te kunnen genieten van deze uitvoering tijdens een Racing Cup, voelt als kers op de taart!

BMW geeft zelf aan dat zij inzetten op de community op en rond het circuit. Hierbij zal de focus vooral worden gelegd op de ‘amateurrijder’, die volop wil genieten van het BMW-rijplezier en familie, vrienden en sponsors wil kunnen uitnodigen voor een unieke beleving. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Ik hoop dat externe liefhebbers zoals ik uiteindelijk ook welkom zullen zijn, om te genieten van dit BMW geweld.

BMW M2 CS Racing voorkant

BMW M2 CS Racing achterkant

BMW M2 CS Racing zijkant

BMW M2 CS Racing neus

BMW M2 CS Racing Cup Benelux

BMW M2 CS Racing circuit zijkant

BMW M2 CS Racing circuit

BMW M2 CS Racing Cup Benelux circuit

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Autotechniek Luttenberg BMW Products JRwheels Offenga
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte