Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Mooi design, subtiele maar sportieve kleur en een power waar je bang van wordt. Zo zou ik de BMW M340i xDrive Touring (G21) omschrijven waar ik afgelopen weekend een dagje in mocht cruisen om foto’s te maken.

Een week of twee geleden, net iets meer dan een jaar na de introductie van de BMW M340i xDrive Touring, kreeg ik van mijn contactpersoon bij de dealer waar ik voor fotografeer een appje. “We krijgen volgende week een leuke auto binnen waar je wat foto’s van kunt maken als je wilt.” Dit appje werd later opgevolgd door een linkje naar de website van De Maassche Venlo: een BMW M340i xDrive Touring van maart 2020 in de kleur Dravitgrau.

Kracht op aanvraag
Afgelopen zaterdagochtend was het dan zover: na ontvangst met een kopje koffie kreeg ik de sleutels van de wagen overhandigd. Na eerst in het centrum van Venlo foto’s te hebben gemaakt vervolgde ik mijn weg voor de proefrit. Hoewel ik natuurlijk al wist dat de BMW M340i een achterlijk snelle auto was, werd dat er nog even keihard ingewreven toen ik het gas voor de eerste keer volledig intrapte: enigszins verrast door het gemak waarmee de auto naar snelheden vloog waarbij de politie je roze pasje graag een tijdje inneemt, draaide mijn maag zich om en zat ik diep in de stoel gedrukt zoals ik dit nog nooit eerder heb meegemaakt. Je kunt dus wel stellen dat de 374 pk sterke M TwinPower Turbocharged zes-in-lijn van de BMW M340i Touring zijn werk erg goed doet. De motor, die 500 nm aan koppel levert, levert niet alleen veel power maar produceert in combinatie met de uitlaat ook nog eens een heerlijk, diepe roffel met pops and bangs.

2

Als een blok op de weg
Wat mij tijdens het rijden vooral opviel was dat de wagen, ongeacht de snelheid, het wegdek en de weersomstandigheden, alles met een enorme hoeveelheid gemak deed. De wagen ligt enorm strak op de weg door het adaptieve M-Sport onderstel en heeft, ook als het zoals tijdens mijn proefrit regent, gewoon altijd grip. Zelfs de Launch Control had geen enkele moeite met een nat, koud wegdek. Ik heb gezien het niet mijn eigen auto is uiteraard niet geprobeerd te gummen en driften, maar er zijn zat video’s te vinden op YouTube waarin wordt bewezen dat de BMW M340i ook erg speels is als je diverse hulpmiddelen uitzet.

Heerlijk cruisen
Hoewel de auto je vaak uitdaagt en je continu een duiveltje in je oor hoort fluisteren dat je gas moet geven en je sneller kunt, is de wagen ook gewoon een heerlijke cruiser. Door de M-Sport stoelen, de rust in de auto wanneer je de Comfort of zelfs Eco Plus modus selecteert en de Driving Assistant Pro rijd je met gemak en in alle rust heen en weer naar Italië om de wagen aldaar in een paar leuke bergpasjes uit te laten. Natuurlijk met je vrouw naast je en de twee kids, de labrador en bagage achterin. Want laten we vooral niet vergeten dat het een Touring is.

6

Razendsnelle familiewagen
Dat brengt me meteen ook bij mijn laatste punt: de Touring. De meesten van jullie weten inmiddels wel dat ik een echte Touring-man ben. Zeker als er een motor met veel paardjes in het vooronder ligt. Naast de (in mijn ogen) mooiere lijnen van een Touring, vind ik het idee ook veel beter. Een onopvallend beest in de vorm van een familiewagen waarmee je zelfs de snellere sportwagens het leven enorm zuur kunt maken door in alle weersomstandigheden binnen 4,4 seconden naar de 100 km/u te sprinten.

5

Conclusie
Heb je nog ergens een oude sok met geld achter in een kast liggen? Pak die dan en breng hem linearecta naar een BMW-dealer bij jou in de buurt. Mocht je die niet hebben, ga dan tussen de kussens van je bank op zoek naar kleingeld. Zonder dollen: dit is écht een auto waarin je zelf ontzettend veel plezier kunt hebben en 10 minuten later je oma kunt laten instappen om samen in alle comfort naar de dierentuin kunt rijden zonder dat ze merkt dat ze in een auto met een enorme potentie zit.

Meer informatie over de BMW M340i xDrive Touring (G21) waarin ik gereden heb, is te vinden op de website van De Maassche Venlo. Een deel van de foto's is hieronder te zien, de volledige fotoserie van de BMW M340i Touring verschijnt binnenkort op mijn Instagram-account: @robinvanarkel.nl.

3

47

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte