Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De aangekondigde BMW M5 CS wordt op dit moment getest op de Nurburgring. Ondanks de Corona beperkingen kon deze testrit nog wel doorgaan en deze coureur had het slechter kunnen treffen dan de F90 M5 CS uit te mogen laten op het meest bekende circuit ter wereld.

 

Er zijn nog geen specificaties bekend, maar dat deze uitvoering krachtiger zal zijn als de ‘normale’ M5 staat vast. De standaard BMW F90 M5 is voorzien van een 8 cilinder motor, die met 600 pk en 750 nm geen trage auto te noemen is en dat is vooral terug te zien in de 0-100 tijd van 3.4 seconden! Het uiterlijk van de M5 CS lijkt aangepast zodat we kunnen praten over de ‘facelift’ versie of zoals BMW het noemt, een LCI versie. Ook de term CS is uniek voor een M5, wel zagen we de term al eerder terugkomen voor de M2, M3 en de M4.

Grote verschillen tussen de BMW M5 Competition en de M5 CS

Het verschil zal vooral terug te vinden zijn in het gewicht. Wij verwachten een carbon dak, motorkap en wellicht achterklep, een beetje extra vermogen (wij van BimmerPortal verwachten ongeveer 50 pk extra en 80 tot 100 Nm) en wat visuele details die het verschil zullen maken. We zijn daarnaast benieuwd naar de velgen die geleverd worden onder de CS uitvoering. Ook de carrosserie kleur zal beperkt zijn tot een aantal vaste kleuren voor de herkenbaarheid. Voor de mensen die een M5 CS overwegen, is er maar één grote vraag en dat is of BMW een maximaal aantal geproduceerde modellen van te voren gaat aankondigen. De toekomstige marktwaarde hangt uiteraard af van dat aantal. #durfteinvesteren

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

BMW agenda 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte