Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Misschien niet direct het nieuws dat je zou verwachten in deze tijd. Waar de meeste bedrijven voorzichtig proberen op te krabbelen uit een diep dal of zelfs nog volledig op zijn gat liggen, boekt de BMW Group een verkooprecord. Hoe kan dit?

 

Het aanbod van BMW Group

Naast de verschillende BMW modellen die uiteraard door BMW Group geleverd worden, behoren ook de MINI modellen en het merk Rolls-Royce tot ons geliefde merk. De meest populaire BMW modellen op dit moment? De ‘X’ modellen zijn het meest populair met 246.068 verkochte auto’s, goed voor een stijging van 36,5%. Daarnaast is de nieuwe BMW 5 Serie en de 3 Serie erg succesvol te noemen.

 

Bizarre stijging in verkoop BMW Group

Waar BMW Group vorig jaar nog een verkoopdaling van 8,4 procent noteerde, is dat in het eerste kwartaal van 2021 wel anders te noemen. Mede door een explosieve vraag uit China zijn de kwartaalcijfers hoger dan ooit. Het aantal leveringen van BMW in het Aziatische land verdubbelde namelijk bijna gedurende de eerste maanden dit jaar. Uiteraard is China niet de enige reden, de nieuwe plug-in hybride en volledig elektrische auto’s geven de verkoopcijfers nog een extra boost.

De totale stijging? In het eerste kwartaal 636,606 stuks om precies te zijn. Een stijging van maar liefst 33,5 procent. Naast BMW Group behaalt Mercedes-Benz ook behoorlijk goede cijfers. Uiteraard blijven zij wel achter op BMW, de verkoop van Mercedes-Benz steeg ‘slechts’ met 20 procent.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Autotechniek Luttenberg BMW Products JRwheels Offenga
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte