Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Vanaf vandaag beschikken de plug-in hybride modellen van BMW over een nieuwe functie, welke elektrisch rijden in de binnensteden zal stimuleren. De zogenoemde eDrive zones zullen emissievrij en geruisloos in de steden bevorderen.

 

BMW plug-in hybride model automatisch in elektrische modus

Het concept: BMW plug-in hybride modellen schakelen automatisch over naar de elektrische modus wanneer je een eDrive Zone binnenrijdt. Uiteraard ontvangt de bestuurder een melding bij het binnenrijden en het verlaten van een eDrive Zone. De zones zijn actief in de G4, de vier grootste steden van Nederland: Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Door middel van een eDrive Zone app herkent de BMW de zones en zal het systeem overschakelen naar de volledig elektrische aandrijving. Om dit concept te realiseren, is BMW een samenwerking aangegaan met Gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit.

Emissievrij rijden binnenstad

Om het leven in de binnensteden van Nederland aantrekkelijker te maken, wordt er hoog ingezet op de verlaging van de plaatselijke C02-emissie, mede door elektrisch rijden te stimuleren. De steeds grotere elektrische reikwijdte van de plug-in hybride modellen, kunnen hier dan ook aanzienlijk in bijdragen. Zo komen de BMW Group plug-in hybrides inmiddels al tot 90 kilometer op één acculading.

Elektrisch rijden binnenstad goedkoper

De volledig elektrische afstand in de binnenstad betekent een hogere efficiënte en lagere kosten voor de bestuurder. Dit komt doordat elektrische aandrijving in de binnenstad efficiënter is dan een verbrandingsmotor. Daarbij komt de maximale verlaging van de CO2 uitstoot.

BMW Group eDrive Zones 1

BMW Group eDrive Zones 3

BMW Group eDrive Zones 2

BMW Group eDrive Zones 4

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

BMW agenda 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte