Oranje ledstrip werkt niet goed

Voor alle technische vragen over de BMW 5 Serie
Exco
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 mei 2019, 10:58

Oranje ledstrip werkt niet goed

Bericht door Exco » 16 mei 2019, 11:05

Beste allemaal,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een oplossing voor het volgende probleem:

Tijdje geleden heb ik de rechter koplampglas van mijn E60 2004 vervangen door een nieuw glas (inclusief oranje ledstrip). Volgens de website zou dit plug and play zijn maar dit was echter niet het geval, de connector vanuit de koplamp paste er niet in. Ik heb de draden doorgeknipt en aan elkaar doorverbonden. De strip brand dan wel maar valt na een minuut uit. Als ik de lichtstand op stadslicht zet blijft hij wel branden. Zet ik hem weer op de normale stand dan valt hij weer uit en gaat niet meer aan. Ik moet dan de auto uitzetten en opnieuw starten.

Ik heb gezocht naar een oplossing maar iedereen geeft aan dat ik een hele nieuwe koplamp moet kopen. Auto is ook niet door de keuring hierdoor gekomen.

Volgens een elektricien kan er teveel spanning op staan en kan een weerstandje helpen. Iemand ervaring hiermee?

Nummers op de koplamp:
158 724-00/01
PBT-ASA-GF20<

Ook werken de angel eyes niet meer van beide koplampen, maar dat is denk ik een kwestie van lampjes verwisselen? Auto is natuurlijk wel 15 jaar oud en ik heb geen idee of dat ooit vervangen is. Alleen een koplamp bestellen voor 1200 euro gaat mij iets te ver.

Ik hoor het graag als er iemand mij kan helpen (tegen betaling).

Gr
Laatst gewijzigd door Bart70 op 16 mei 2019, 14:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Topictitel aangepast aan forum format

BMW530/1976
Berichten: 506
Lid geworden op: 09 jan 2015, 20:10

Re: Oranje ledstrip werkt niet goed

Bericht door BMW530/1976 » 16 mei 2019, 15:36

Led strip uit oude koplamp erin zetten
Groeten Bas
BMW 316 2deurs e30
BMW 320i 2deurs e30
BMW 320i sedan e36
BMW 325i 2deurs e30
BMW 320i touring e30
BMW 530i e60
BMW 545i e60
BMW 330i e90
BMW 525I e60 LCI (huidige)

thijsvanzwam
Berichten: 262
Lid geworden op: 21 apr 2015, 20:08
Locatie: Heiloo

Re: Oranje ledstrip werkt niet goed

Bericht door thijsvanzwam » 16 mei 2019, 19:46

te veel spanning zal wel meevallen, de leds worden door de LMA (lichtcomputer) met een pwm signaal aangestuurd.

Dit is een beveiliging. Zodra de LMA meet dat er te veel stroom naar de lamp gaat ziet hij dit al kortsluiting en schakelt hij hem uit. zie het als een elektronische zekering.
Begin eens met een ampere meter te meten hoeveel stroom er naar de lampen gaat en vergelijk dit eens met de nog originele lamp. Als je eengrotere stroom meet dan heb je de dader en zul je dit moeten oplossen met een weerstand in serie met de leds. (deze kan dus gewoon tussen de draad)
Ook je angel eyes worden op deze manier in de gaten gehouden, uiteraard zouden de lampjes stuk kunnen zijn maar ook deze zouden uitgeschakeld kunnen zijn als beveiliging. als je de draden toch uit elkaar hebt gehaald kun je misschien ook meteen eens meten of er spanning op de angel eye draden staat.

Ik heb toen mijn linker angel eye er mee stopte omdat het lampje stuk ging er een te zwaar lampje in gezet (10w origineel vervangen voor 15w) toen kreeg ik de zelfde storing zoals jij die beschrijft. lampje van 10w er in en opgelost...
onderstuur is als je de muur met de voorkant raakt,
overstuur is als je de muur met de achterkant raakt
paardenkracht is hoe hard je de muur raakt
en koppel is hoe ver je de muur meesleept.

Plaats reactie

Terug naar “BMW 5 Serie (E60 / E61) Techniek”