Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

We zaten er al op te wachten. Na de lancering van een nieuw BMW M model uit München is het een race wie als eerste met een gemodificeerde versie komt. MANHART heeft een traditie hoog te houden, want de BMW-rijder is wel hun core business. De naam MH3-600 – wat in de basis een G80 is - verklapt al een hoop over de toegenomen performance cijfers.

 

Het laatst gelanceerde BMW model: de G80

35 jaar na het debuut van de E30 M3 presenteert BMW de 7de generatie M3. De zoals hierboven vernoemde race heeft veel renders opgeleverd, maar MANHART heeft daadwerkelijk een aantal weken na de lancering de eerste aangepakte BMW M3 Competition G80 in de showroom staan. Ben jij op zoek naar parts om jouw M3 ook aan te pakken, de eerste onderdelen liggen al op voorraad.

Wat is er veranderd door MANHART aan de M3?

Uiteraard starten we met de cijfers. ‘Standaard’ beschikt de M3 Competition over 510 pk en 650 Nm. De specialisten van MANHART wisten de 3.0-liter biturbo 6-cilinder zo af te stellen dat er maar liefst 635 pk en 780 Nm uit de BMW krachtbron geperst kon worden. Deze upgrade kan je terugvinden in de MHtronik powerbox.

 

Harde cijfers voor de MH3-600

Met deze upgrade sprint de MH3-600 van 0 naar 200 km/h in 10.5 seconden. Laten we dat zeker indrukwekkend noemen. Accelereer je door naar de top van 250 km/h (begrenst)? Houd je voet dan nog 6,5 seconden langer op het pedaal. De 100-200 tijd neemt 6.42 seconden in beslag, altijd leuk op de Duitse autobahn!

Manhart MH3 600 

Laat die MH3-600 maar brullen!

Een elektronisch gestuurde klep in de uitlaatlijn bepaalt het geluid van de BMW. Met de klep open slaan de MH3-600 uitlaatgassen een demper over en past het geluid des te meer bij het uiterlijk van dit aangepaste M model. Deze klep is geproduceerd door MANHART zelf.

Extra opties voor de MH3-600

Het standaard onderstel wordt vervangen door H&R vering, wat de BMW direct dichterbij het asfalt brengt. Voor praten we over een verlaging van 30 mm en achter over 10 mm, de stance van de BMW maakt het uiterlijk ook gelijk agressiever. Kies je voor nog een stap hoger dan bieden zij een Variant 4 KW Suspensions schroefset aan. De M3 staat op maar liefst 21” wielen! Deze forged MANHART Concave wielen zijn leverbaar in satin black met een gouden accentrand of in volledig  gouden versie. De technische maten: 9×21 inch met 255/30ZR21 banden voor, 295/25ZR21 banden achter die gemonteerd zijn op 10.5×21 inch wielen. Ook voor de remmen bieden zij diverse opties aan, in overleg en uiteraard passend bij het budget kunnen zij jou de juiste remmen adviseren.

Exterieur veranderen voor de M3 Competition

Het relatief standaard recept is ook bij deze M3 toegepast. Veel carbon in de vorm van lippen en spoilers. Opvallend is wel de zijskirt, deze is duidelijk minder subtiel dan het standaardpakket van BMW zelf. De spraakmakende nieren waar de meningen ontzettend over verdeeld zijn, hebben zij met rust gelaten. Onlangs schreven wij over de aangepaste neus op de BMW M4 door Prior design, maar MANHART kiest er duidelijk voor om de nieuwe neus van de M3/M4 te omarmen.


Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Manhart MH3 600

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Autotechniek Luttenberg BMW Products JRwheels Offenga
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte