Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Afgelopen woensdag kwam ALPINA met twee nieuwe modellen: de B5 en D5 S. Beide modellen zijn gebaseerd op de nieuwe BMW 5 Serie, en hebben dus ook een frisser uiterlijk en een wat ‘agressiever’ innerlijk gekregen.


Specificaties ALPINA B5

Dat agressievere innerlijk is te vinden onder de motorkap. Het vermogen van de nieuwe ALPINA B5 wordt geleverd door de bekende ALPINA 4.4 liter bi-turbo V8 die nu 621 pk en 800 Nm levert. De ALPINA B5 weet indrukwekkende tijden neer te zetten: in 3,4 seconden van 0 – 100 km/u voor de sedan. De touring doet datzelfde trucje in 3,6 seconden. De topsnelheid van de sedan ligt op 330 km/u. De topsnelheid van de Touring ligt 8 km/u lager en komt daarmee op 322 km/u. Ter referentie: dat is 3,3 keer zo hard als we hier in Nederland op de snelweg mogen rijden.

ALPINA D5 S

De nieuwe ALPINA D5 S levert dezelfde 800 Nm, maar heeft wat minder paarden onder de kap. Met 408 pk, die geleverd wordt door een 3.0 liter zes-in-lijn met drie turbo-chargers, weet ook de ALPINA D5 S behoorlijk rap naar de 100 km/u te sprinten. De Sedan doet dit in 4,4 seconden. De Touring doet er wederom 0,2 seconden langer over, maar in 4,6 seconden naar de 100 km/u doet de gemiddelde familiewagen je niet na. De topsnelheid van de ALPINA B5 S Sedan ligt op 286 km/u. De Touring levert weer een beetje in en rijdt volgens ALPINA niet harder dan 283 km/u. ALPINA benadrukt daarnaast dat de D5 S één van de snelste van zijn soort is.

Hieronder zie je een fotoreportage van de nieuwe ALPINA modellen.

ALPINA B5 voorkant

ALPINA B5 zijkant

ALPINA B5 achterkant

ALPINA B5 interieur

ALPINA B5 schuin

ALPINA B5 side

ALPINA B5 touring zijkant

ALPINA B5 achter


Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte