Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Dat de BMW 1 Serie de afgelopen jaren flink is veranderd, is natuurlijk geen geheim. Van bijvoorbeeld de vernieuwde voorkant die veel BMW modellen op dit moment doormaken tot de sportievere lijnen en vernieuwde voor- en achterlichten. Maar nu is er de BMW 128ti…


Uiterlijk nieuwe BMW 1 Serie

Het onderscheidende karakter van de nieuwe BMW 1 Serie valt qua specs tussen de BMW 120i en de M135i in. Een ‘onderscheidende uitstraling’, dat claimt BMW te hebben geproduceerd met de komst van dit nieuwe model. Ze spreken dan ook van ‘exclusieve, opvallende kenmerken aan de binnen- en buitenkant van de BMW 128ti’.

Het M Sport model vormt de basis, waar verschillende accenten aan toegevoegd zijn. Wat uiteraard niet te missen is, zijn de verschillende rode ‘ti’ model uitingen, die direct in het oog springen. Aangezien ik zelf niet direct tot de “chrome fans” behoor, kan ik de uitgebreide Shadow Line uitvoering zeker waarderen. Zonder meerprijs kun je een zwart uitgevoerde grille en zwarte spiegelkappen aan je toekomstige BMW toevoegen. Tot slot vallen de zwarte details in de BMW Individual koplampen ook zeker op.

Bij het interieur ligt de focus voornamelijk op de rode accenten, wat niet alleen terug te zien is in de subtiele rode stiksels en het iets minder subtiele ti logo in het middenconsole, maar ook in de rugleuningen van de stoelen. Het ‘Race Red’ oppervlak, aldus BMW. Persoonlijk vind ik het zeker een toevoeging! 

Vermogen en specificaties BMW 128ti

Vele BMW TI (Turismo Internationale) modellen gingen deze BMW 128ti al voor. Sinds de jaren ’60 markeert de typeaanduiding de bijzonder sportieve BMW modellen, waarbij de BMW E46 voor het laatst als 'ti' model werd uitgebracht. 

Met vele onderdelen van de BMW M135i xDrive, zoals stabilisatorstangen, schokdempers en vering, wordt de rijdynamiek van de M135i geëvenaard. En dan hebben we het nog niet eens over het speciaal afgestelde M Sportonderstel (10 mm verlaging). Daar komt bij dat de 128ti ongeveer 80 kg lichter is dan de M variant. Resultaat? Rijplezier gegarandeerd!

Leuk en aardig, maar wat is nu daadwerkelijk het vermogen van dit compacte model? De 2,0-liter motor met BMW TwinPower Turbo technologie is afgeleid van de motor in de M135i (de krachtigste viercilindermotor van de BMW Group). Het bijbehorende vermogen komt uit op 265pk, gecombineerd met de 8-traps Steptronic Sport transmissie, welke onder de standaarduitrusting valt.

BMW 128ti levering

Naar verwachting wordt de nieuwe BMW 128ti in november 2020 al op de markt! Schrik niet van de bijbehorende ‘vanaf prijs’, wie geïnteresseerd is in dit model mag namelijk minimaal € 49.990,- meenemen. Je krijgt er uiteraard wél veel voor terug.

BMW 1 Serie 128ti voorkant totaal

BMW 1 Serie 128ti voorkant

BMW 1 Serie 128ti voorkant detail

BMW 1 Serie 128ti zijkant

BMW 1 Serie 128ti achterkant

BMW 1 Serie 128ti interieur dashboard

BMW 1 Serie 128ti interieur dashboard

BMW 1 Serie 128ti interieur ti detail

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte