Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Sinds de lancering een jaar geleden, is de My BMW App wordt in meer dan 46 landen op vijf verschillende continenten gebruikt. De app verbindt de bestuurder en BMW, waardoor een gedeelde digitale wereld mogelijk is. Naast de ‘communicatie’ met je BMW, is er ook een communicatiekanaal naar BMW Dealers beschikbaar.

De directe communicatie tussen de BMW en de bestuurder is voor vele gebruikers een groot pluspunt. Eenvoudige, maar toch zeer handige functies als de huidige locatie van je BMW, het delen van een bestemming van je smartphone naar de navigatie van je auto of direct je voertuigstatus kunnen raadplegen, behoren tot het nieuwe normaal. Afhankelijk van het model en de specificaties zijn ook externe functies mogelijk. Hierbij valt te denken aan functies als het vergrendelen en ontgrendelen van de deuren, Remote Horn en BMW Remote 3D.

Overzicht nieuwe functies in de My BMW App

In mei en juli dit jaar vonden er updates aan de app plaats, waarna er een aantal nieuwe functies aan de My BMW App zijn toegevoegd. Hierbij een overzicht van de meest belangrijke functies:

  • Inzage in het onderhoud van jouw BMW: een overzicht van serviceafspraken, snel een afspraak maken of een melding wanneer voertuigservice nodig is. De app biedt hierbij tevens de optie om direct contact op te nemen met een BMW dealer of een BMW Erkend Service Partner.
  • Explore BMW: een digitale omgeving dat het laatste nieuws, tips en tricks van BMW als pushmeldingen toont.
  • Navigatie: bestemmingen delen vanaf je smartphone direct naar je BMW navigatiesysteem en een nieuwe stijl voor de navigatiekaart. Het verkeer op de geplande route (integratie van voorspellende routeplanning) kan ook in realtime getoond worden. Sinds mei 2021 kan er ook een vergelijking van brandstofprijzen op de kaart getoond worden.
  • Airconditioning: airconditioning op afstand is vanaf nu mogelijk. Geplande functies en resterende tijden worden weergegeven in de app.

Functies elektrische BMW voertuigen

Ook voor elektrische BMW voertuigen zijn er nieuwe functies aan de My BMW App toegevoegd. De bijkomende functies zijn vooral gericht op het BMW Points programma, het spaarprogramma voor elektrische BMW voertuigen. Met dit programma kan laadtegoed van BMW Charging worden gespaard.

  • Charging Area: in één oogopslag alle laadinformatie en -functies, zoals oplaadactiviteit, huidige laadsessie, Scan & Charge en controle over de laad- en klimaatinstellingen.
  • Punten sparen tijdens het laden: voor iedere laadsessie van minimaal 15 minuten, ontvang je 20 BMW Points. Neem daarnaast deel aan de Charging Challenge, door minimaal 20 keer per maand jouw elektrische BMW op te laden, voor minimaal 15 minuten per laadbeurt en ontvang een bonus van 500 BMW points.
  • Punten sparen tijdens het rijden: iedere elektrisch gereden kilometer levert punten op. In de speciale eDrive Zones spaar je zelfs dubbele punten.
  • Punten verzilveren: de punten kunnen worden ingewisseld voor laadtegoed van BMW Charging.
  • Activiteitenoverzicht: toont de gespaarde punten, het aantal gereden elektrische kilometers (binnen en buiten de eDrive Zones) en het aantal gereden kilometers op de verbrandingsmotor.


De My BMW App is verkrijgbaar voor zowel Apple iOS en Android en kan gratis in de Apple App Store en Google Play Store. De My BMW App is de vervanger van de BMW Connected App, welke op 30 juni 2021 verliep. Benieuwd hoe de app eruit ziet? De onderstaande screenshots geven een deel van de app weer.

BMW voertuiginformatie

BMW Service Navigatie

BMW Points BMW Remote 3D

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Autotechniek Luttenberg BMW Products JRwheels Offenga
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte