Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Het circuit van Estoril in Portugal was de thuisbasis voor de nieuwe BMW M8. Onlangs werd een prototype van deze nieuwe serie door BMW M GmbH op voornoemd circuit getest. Het model is na deze praktisch laatste stap dan ook bijna gereed voor productie.

De voorzitter van de raad van bestuur van BMW M GmbH, Markus Flash, reageert op de laatste ontwikkelingen: “De nieuwe BMW M8 tilt de dynamiek, wendbaarheid en precisie in zijn segment naar een compleet nieuw niveau. Dit is in hoge mate te danken aan de uitgebreide autosportexpertise van BMW M GmbH die we optimaal benut hebben voor de ontwikkeling van de productieversie.”

Kenmerkende eigenschappen BMW M8

Om deze nieuwe M8 daadwerkelijk naar het niveau van een BMW M model te krijgen, zijn de technici van de M afdeling tot het uiterste gegaan. Zo beschikt de M8 over meerdere kenmerkende eigenschappen, waaronder elektromechanische M Servotronic besturing, wat ervoor zorgt dat de stuurprecisie een nieuw niveau bereikt. Daarnaast zijn de M compound-remmen, welke zich standaard op de M8 bevinden, niet alleen zeer comfortabel in gebruik. Het gevoel in het rempedaal is geoptimaliseerd en ook de stopkracht bij hoge belasting is aanzienlijk verbeterd. En dan hebben we het nog niet eens over de optionele, lichtgewicht M carbon-keramische remmen…
Uiteraard hoort er bij deze remmen ook een lichtmetalen 19-inch M velg. En mocht je dat als BMW liefhebber nog niet opvallend genoeg vinden, biedt BMW je de mogelijkheid nog een stapje verder te gaan met een van de optionele 20-inch varianten.

Meer dan 600 pk: V8 TwinPower Turbo motor

Als de auto qua looks nog niet indrukwekkend genoeg is, is een kijkje onder de motorkap je tijd meer dan waard. De nieuwste, door BMW M GmbH ontwikkelde, V8 motor, beschikt namelijk over de M TwinPower Turbo techniek, wat garant staat voor maar liefst meer dan 600(!) pk. En door de 8-traps M Steptronic automaat, wordt er snel gereageerd op de handeling van de bestuurder, wat rijden in deze 8 Serie naar een nieuw level tilt. Daarnaast zal het uitlaatsysteem beschikken over een ingebouwd klepmechanisme, wat voor dat specifieke en krachtige V8-geluid zal zorgen.

Maar ben jij, als ware BMW liefhebber in hart en (BMW) nieren, op zoek naar een écht bijzondere BMW ervaring? Schakel dan de DSC (Dynamische Stabiliteits Controle) uit, om de 2WD-modus te ervaren. Met andere woorden: verander dit bijzondere M model, in een achterwiel aangedreven monster van 600 pk… Dát noemen wij pas een echte BMW ervaring.

Zie jij jezelf hier al in rijden? Of wacht je liever op de verwachte BMW M8 Cabrio of Gran Coupé uitvoering?

BMW M8 productie 1

BMW M8 productie 2

BMW M8 productie 3

BMW M8 productie 4

BMW M8 productie 5

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte