Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Afgelopen zaterdag was de nieuwe BMW M4 voor het eerst in de showrooms van dealers te bewonderen. Werd er voorheen een nieuw M model aangekondigd, ging het vaak maar om één ding; de cijfers! Iedereen wilde weten welke motor er gebruikt werd, hoeveel vermogen, hoe het weggedrag was en laten we vooral de topsnelheid niet vergeten. Bij de nieuwe M3 / M4 ging het vooral om de look van de neus en de reacties logen er niet om…


Kwestie van wennen aan de nieuwe BMW neus?

De meeste puristen vinden de nieren echt te groot, maar als we terugkijken naar de eerste modellen van BMW, dan zijn de nieren steeds kleiner geworden. Ooit is BMW begonnen met enorme nieren die verkoeling gaven aan de motor. Het Duitse bedrijf Prior Design, dat nog geen 30 minuten van Venlo verwijderd is, zag een gat in de markt en presenteerde een aangepaste neus. Voor vele liefhebbers is de M4 na neuscorrectie meer in lijn met het uiterlijk van de vorige BMW M4.

Neemt Prior Design deze neus echt in productie?

Dat blijft afwachten, de foto’s die wij ook tonen zijn renders van het bedrijf, maar dat de vraag naar deze set er zal komen geloof ik direct. Prior Design heeft wel vaker een ontwerp online gezet en uiteindelijk niets met het ontwerp gedaan. Bekijk je op dit moment de website dan staat er nog geen pakket voor de BMW M4 / M3.

Mijn mening: wel of geen neuscorrectie voor de BMW M4?

Dat is een goede vraag. Ik vind zeker de scherpe lijnen van de koplampen beter uitkomen als de nadruk niet ligt op de enorme nieren. Uit ervaring weet ik dat ik vaak moet wennen aan nieuwe BMW modellen en daarna steeds meer het originele model ga waarderen. Ik geeft het nog even tijd, maar zou het zeker snappen als een 2021 model M4 eigenaar toch direct contact op gaat nemen met Prior. Ik zou graag de twee modellen echt naast elkaar willen zien. Wij volgen Prior of zij na de presentatie van de nieuwe M4 ook snel met een update komen.

BMW M4 2021 origineel
Originele BMW neus

BMW M4 2021 Prior
BMW M4 render van Prior Design

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Autotechniek Luttenberg BMW Products JRwheels Offenga
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte