Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Elke BMW motor heeft zijn sterke en zwakke punten en die komen vaak aan het licht op het moment dat een motor een aantal jaar meedraait. De M3 uit de F80 reeks en de M4 uit de F82/F83 reeks zijn gevoelig voor crank hub problemen bij motortuning.

 

Wat doet een crank hub en wat voor problemen kan het geven?

Dit onderdeel bestaat uit twee elementen die altijd gelijk zouden moeten draaien. Helaas komt het nog wel eens voor, en dan vooral bij motortuning, dat er een ‘spinning’ hub ontstaat. Dit houdt in dat de timing van de motor verspringt en in het ergste geval is een stevige revisie van de M motor noodzakelijk.

Preventief de crank hub problemen aanpakken?

Dat is het wel het advies en vooral bij motortuning. Deze 3-liter motor leent zich perfect voor een upgrade van de turbo’s en het bijbehorende in- en uitlaat traject. S55 motoren met 600 pk komen regelmatig voor. Toch blijkt dit kleine deel één van de meest gevoelige onderdelen te zijn. Wil je een volledig artikel lezen of ben je geïnteresseerd in een preventieve aanpak? Bekijk dan het informatie artikel van Autobedrijf Gijsbertsen over S55 crank hub problemen.

S55 crank hub reparatie bij de BMW specialist Gijsbertsen

In een grote regelmaat verzorgen zij deze upgrade van de crank hub en gebruiken performance onderdelen van Mosselman Turbo Systems om dit zwakke punt van de S55 motor aan te pakken. Wil je meer vermogen uit je BMW M2 CS, M3 F80 of je M4 F82 halen? Dan is het advies om de crank hub echt te laten wisselen. De contactinformatie van Autobedrijf Gijsbertsen is terug te vinden op de website. Wil je gelijk een afspraak plannen of iemand spreken? Ze zijn telefonisch te bereiken op: 030 275 0912.

BMW S55 crank hub MSL

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Autotechniek Luttenberg BMW Products JRwheels Offenga
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte