Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Benieuwd naar de functies van het vernieuwde iDrive systeem? Vanmiddag, 15 maart, om 16.30 vindt de wereldpremière van het achtste generatie iDrive systeem plaats. Wil je deze première live volgen? Bekijk de verschillende opties in dit artikel.

Eerste generatie BMW iDrive

Twintig jaar geleden bracht BMW de eerste iDrive software uit. Het werd in 2001 in de BMW 7-Serie gelanceerd. Het iDrive systeem bestond destijds uit een LCD scherm dat in het dashboard was verwerkt en een bedieningsknop in het center console. In de basis konden bestuurders (en in sommige gevallen bijrijders) verschillende functies bedienen, zoals climate control (airco en verwarming), de audio (radio/CD speler) en het navigatie- en communicatiesysteem.

Verwachte functies BMW iDrive 8

Uiteraard blijft het speculeren, maar een aantal functies lijken in lijn der verwachting. Zo zal er een ‘curved display’ in het dashboard worden verwerkt. Daarnaast lijkt het erop dat de bediening van het iDrive systeem naast de bekende knop, voornamelijk met gebaren, touch screen en spraakgestuurde opdrachten zal verlopen. In elk geval belooft BMW een geheel nieuwe ervaring tussen bestuurder en auto.

Ben jij benieuwd naar de volledige functies? Volg de première live! Dit kan via de officiële social media kanalen van BMW.

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup/

Het BMW iDrive systeem is niet alleen voor BMW

Iets wat de meeste BMW liefhebbers misschien niet gelijk weten, is dat het iDrive systeem niet meer uitsluitend in BMW’s wordt gebruikt. Verschillende Rolls-Royce modellen maken gebruik van dit BMW systeem. Zelfs in de nieuwe Toyota Supra, een samenwerking tussen BMW en Toyota, kan de iDrive worden teruggevonden. Vanzelfsprekend maakt ook MINI gebruik van hetzelfde systeem, alleen dan onder de naam ‘Connected’.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Autotechniek Luttenberg BMW Products JRwheels Offenga
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte