Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Het Coronavirus zorgt op dit moment voor veel onrust, in zowel ons privé leven, als het bedrijfsleven. Zo wordt ons geliefde automerk helaas niet overgeslagen en neemt ook BMW (voorzorgs)maatregelen om het virus tegen te gaan. Een besluit dat ze niet in de koude kleren zal zitten…


BMW fabrieken zeker tot half april gesloten

Tot minimaal 19 april zullen de Europese BMW fabrieken gesloten blijven. Ook de fabrieken in Zuid Afrika blijven dezelfde periode gesloten. Deze fabrieken zijn gezamenlijk goed voor maar liefst de helft van de 2.56 miljoen auto’s die geproduceerd werden in 2019. Uiteraard verwachten ze dat de winst in 2020 hierdoor aanzienlijk lager zal uitvallen, dan de behaalde winst afgelopen jaar.

Lagere omzet BMW Group door Coronavirus

Zoals gezegd verwacht BMW, naast het sluiten van de fabrieken, nog meer negatieve gevolgen aan het Coronavirus over te houden. Mede door het sluiten van de fabriek, maar ook door de overige maatregelen zoals het advies om thuis te blijven, is de omzet van BMW is het eerste kwartaal al met 20% gedaald.

De 7.1 biljoen euro die ze in 2019 nog aan bruto winst konden noteren, kunnen ze in 2020 waarschijnlijk wel vergeten. Nicolas Peter, de BMW Finance Director, geeft dan ook aan dat de maatregelen gerelateerd aan het virus een grote impact hebben op de koers van het bedrijf.

Zelf ben ik vooral benieuwd of de fabrieken op 19 april de productie inderdaad weer hervatten. Hoe dan ook zal de impact duidelijk merkbaar zijn.

BMW Fabriek 02

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

BMW agenda 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte