Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Een Sports Activity Vehicle (SAV) met een toekomstgerichte kijk op design, duurzaamheid, rijplezier, veelzijdigheid en luxe, dat is waar de BMW iX voor zal staan. BMW: de iX opent de deuren naar een nieuw tijdperk van persoonlijke mobiliteit. Ik was gelijk benieuwd naar de specs…


Twee modelvarianten van de BMW iX

Wanneer de BMW iX eind 2021 verkocht zal worden, zullen er twee modelvarianten uitkomen. De elektrische motoren die in de BMW iX xDrive50 en de BMW iX xDrive40 komen, zijn van de vijfde generatie BMW eDrive technologie. Met andere woorden, dynamisch, een grote actieradius en optimale efficiëntie.

De elektrische vierwielaandrijving van de iX xDrive50 beschikt over een waanzinnige 500 pk, met een 0-100 km/h sprint in minder dan 5 seconden. Zelfs de actieradius blijft niet achter: een ruime 600 kilometer op een volle accu.

De iX xDrive40 betreft zoals altijd het kleinere zusje van de xDrive50 variant en ik vind de verschillen tussen de twee modellen aanzienlijk. Een ruime 300 pk, met een 0-100 km/h sprint in iets meer dan 6 seconden. Dat zijn toch een goede 200 pk minder, wanneer je eens flink gas geeft. Ook in de actieradius is goed terug te zien dat het om het ‘kleinere’ model gaat, met de xDrive40 rijdt je ongeveer 400 kilometer tot de volgende laadpaal.

 

BMW verwerkt innovatieve opties in het interieur

Om optimaal te kunnen genieten van de reis tijdens een lange afstand, heeft BMW een aantal innovatieve opties verwerkt in het design van deze BMW iX modellen. Zo kan de bestuurder genieten van een relaxte, veilige en nieuwe vorm van luxe tijdens zijn of haar reis.

Welke opties ze precies zullen introduceren is nog niet helemaal duidelijk. Opvallend is wel dat deze opties voor een groot deel specifiek gericht zullen zijn op de Chinese markt en dan het Chinese platform Tencent om precies te zijn.

 

Auto Shanghai 2021

De automotive show in China is een van de grootste shows ter wereld en geeft een duidelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de automotive branche. Van 21 tot 28 april 2021 zullen autofabrikanten, leveranciers en dienstverleners hun nieuwste modellen, producten en technologieën op het gebied van automotive tonen.

Wereldpremiere BMW iX 2021 front

Wereldpremiere BMW iX 2021 back

Wereldpremiere BMW iX 2021 driving

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Autotechniek Luttenberg BMW Products JRwheels Offenga
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte