Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Tijdens de Autosalon van Genève (7 tot en met 17 maart) presenteert BMW diverse nieuwe Hybride modellen om zo hun succesvolle lijn door te zetten van elektrische hybride modellen.

BMW start in december 2019 met de productie van een SAV (sports activity vehicle) met plug-in hybride aandrijving. De BMW X3 xDrive30e maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève. De auto combineert de veelzijdigheid van een premium middelgrote SAV met de vooruitstrevende BMW eDrive technologie. Zijn robuuste karakter, sportieve prestaties en BMW xDrive vierwielaandrijving – ook actief als alleen de elektromotor de auto aandrijft – zijn gecombineerd met een bijzonder laag brandstofverbruik en een bijzonder lage emissie. Met de allernieuwste accutechnologie heeft de BMW X3 xDrive30e een puur elektrische actieradius van tot wel 50 kilometer. Dankzij BMW eDrive technologie is het gecombineerde brandstofverbruik beperkt tot minder dan 2,4 l/100 km*, met een CO2-emissie van hooguit 56 g/km*.

De verbrandingsmotor

Het plug-in hybride systeem in de BMW X3 xDrive30e bestaat uit een 4-cilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek en een elektromotor. Beide krachtbronnen zijn in serie gekoppeld aan een 8-traps Steptronic transmissie en de intelligente vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 185 kW (252 pk) en kan tijdelijk worden verhoogd met 30 kW (41 pk) door gebruik te maken van het piekvermogen van de elektromotor. De BMW X3 xDrive30e accelereert in slechts 6,5 seconden (onder voorbehoud) vanuit stilstand naar 100 km/u.

Het nieuwste plug-in hybride model van BMW is uitgerust met een lithium-ion-accu die ruimtebesparend onder de achterbank is gemonteerd. Met een bagageruimte van 450 liter doet de BMW X3 xDrive30e niet onder voor de modelvarianten met enkel een verbrandingsmotor.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

Populaire artikelen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte